25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Egy építkezéshez elengedhetetlen a megfelelő teherautó bérlése

Egy átlagos építkezéshez is számtalan speciális eszközre, berendezésre, na meg szakértelemre van szükség. Egy kisebb családi ház felhúzása is lehet legalább olyan bonyolult és kihívásokkal teli, mint egy irodaházé. A legfontosabb az, hogy minden akadályra felkészüljünk, és a megfelelő szakemberekre bízzuk az egész folyamatot.

A megfelelő teherautó megtalálása kifejezetten fontos

A teherautóbérlés szerves része minden építkezésnek, ám itt a legtöbb esetben nem csak hagyományos teherautókról beszélünk. Maga a bérlés viszonylag egyszerűen elintézhető, hisz már elérhetőek olyan profi szolgáltatók, mint amilyen a Prédio-Bau is.

Az átlagos teherautók mellett szükség lehet még KCR autóra is, ami egy kifejezetten építkezésekre specializálódott jármű. A KCR tulajdonképpen az önrakodó autó kifejezést takarja, amiből már következtethetünk arra, hogy mégis mire képes egy ilyen gép.

Általában megtalálható rajtuk egy olyan speciális eszköz, mechanizmus, aminek a segítségével képesek a szállítmányok emelésére és lerakására. Az egyik legismertebb ilyen gépezet nem más, mint a daru.

Valószínűleg már mindenki látott olyan járművet, aminek kifejezetten nagy platója van és található rajta még egy daru is. A nagy platónak köszönhetően még az átlagnál nagyobb konténereket is képesek mozgatni, valamint kisgépeket is biztonságosan el lehet rajtuk helyezni. Ilyen építkezéshez használt kisgép például a kotrógép vagy a targonca.

Mit kell tudnia egy KCR darunak?

Egy KCR autó segítségével tulajdonképpen mindent a helyszínre tudunk szállítani, ami az építkezéshez kellhet. A kisgépeken kívül még raklapos alapanyagokat és ömlesztett árukat is nyugodtan pakolhatunk rájuk, a magas hát- és oldalfalnak köszönhetően nem kell aggódnunk amiatt, hogy a szállítmány megsérül vagy leesik.

Egy ideális KCR jármű hossza általában 6,3 méter, a plató szélessége 2,45 méter. Ekkora méretekre szükség is van, ha azt akarjuk, hogy minden feladatot el tudjon látni, ami egy építkezésen felmerülhet.

Nem csak eszközökre, de profi személyzetre is szükség van

Minden egyes építkezéshez szükség van felelős műszaki vezetőre, valamint műszaki ellenőrre. Előbbinek a fő feladata az, hogy a teljes építkezés technikai irányításáért feleljen, ami azt jelenti, hogy menedzseli az építési projektet, ellenőrzi a munkafolyamatokat és betartja a határidőket. Ennek érdekében folyamatosan együttműködik az építőipari vállalkozókkal és a tervezőkkel, hogy minden gördülékeny legyen és garantáltan elkészüljön időben a megálmodott ingatlan.

A műszaki ellenőr biztosítja azt, hogy minden a tervek, előírások és műszaki specifikációknak megfelelően történjen. Tulajdonképpen ő felel azért, hogy az elkészült épület ideális minőségű és biztonságos legyen, amikor a felhasználók használatba veszik azt.