22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
11°
Vasárnap
13°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Haladj podcasttal a sikeres vállalkozás felé!

Ha nem vagy pontosan tisztában azzal, hogy milyennek kell lennie egy jó podcastnak, és milyen pozitív hatása lehet a vállalkozásodra egy érdekes tartalom, érdemes informálódnod a témában. A podcast ugyanis olyan műfaj, ami egyben hatékony és modern marketingeszközzé képes válni.

A sikeres vállalkozás ismérvei

Az igazán ismert és sikeres vállalkozások sok pénzt költenek a márkaismertség elérésére. Minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy pozitív képet alakítsanak ki a tevékenységükről. Folyamatosan frissülő tartalmakkal vannak jelen a közösségi média platformjain, konverziónövelés céljával költenek olyan hirdetésekre, amelyekkel sok embert érnek el.

Ők már felfedezték a podcastban rejlő lehetőségeket is. Tudják, hogy Magyarországon a Brocasterz podcast ügynökség szolgáltatásai jelentek meg elsőként, a cég jelentős tapasztalattal rendelkezik a műsorkészítésben. A tervezéstől a teljes lebonyolításig rájuk bízhatod a céges podcastod elkészítését, de arra is van lehetőséged, hogy csak stúdiót bérelj náluk, vagy az utómunkálatokat, például a vágást, hangminőség-javítást végeztesd velük.

Milyen szempontok alapján válassz podcast ügynökséget?

Ma már számos podcast ügynökség működik hazánkban, ám nem mind nyújt teljes körű szolgáltatást. Vannak produkciós ügynökségek, mint a Brocasterz podcast ügynökség, amely a professzionális hangtartalom előállítására helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor megszervezi az egész gyártási, utómunkálati és marketingfolyamatot is.

A hirdetési ügynökségek a saját tartalmak létrehozására és ezekben hirdetési helyek értékesítésére fókuszálnak. A podcastvágó ügynökségek pedig kizárólag a hangfelvételek vágását végzik.

Ha tehát arra van szükséged, hogy a tartalomgyártást az elejétől a végéig szakértő csapat végezze el, neked ne kelljen se a tervezéssel, se a gyártással, se az utómunkálatokkal, se a marketinggel foglalkoznod, csak az elképzeléseidet kelljen elmondani, akkor érdemes produkciós ügynökséget választanod.

Miért érdemes kiszervezni a feladatot?

Ha a cégednek van is marketingcsapata, nekik valószínűleg nincs még tapasztalatuk a podcastkészítésben. Lehetnek nagyon jó szakemberek, de a vállalkozásod szempontjából az az előnyös, ha mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért.

Ha az alkalmazottaid a PPC marketingben, vagy a rendezvényszervezésben kiválóak, akkor számodra is nyereségesebb, ha ezt a tevékenységet végzik. A podcastkészítést pedig bízd olyanokra, akik ebben a legjobbak, mint a Brocasterz podcast ügynökség szakemberei.

Ők egyedi, a te cégedre szabott tartalmat fognak készíteni, figyelembe véve, hogy B2B vagy B2C értékesítési stratégia jellemzi-e a cégedet. Hiszen nem mindegy, hogy többségében magánszemélyek vagy cégek az ügyfeleid: más tartalmakkal és más stílusban lehet őket megszólítani.

Tehát olyan minőségi és értékes tartalmakat készítenél, amelyek hallgatókat, ezáltal potenciális vásárlókat, ügyfeleket generálnak számodra, azokat leginkább profi szakemberek bevonásával lehet létrehozni.