21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
13°
Vasárnap
12°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Tanulj ki egy jövőbiztos szakmát, legyél programozó!

Az egyre inkább kötelezővé váló digitális jelenlét az IT világán belül sok részterületen igényel naprakész tudással rendelkező, fejlődni vágyó szakembereket, így ezen a területen óriási igény mutatkozik azokra, akik hajlandóak tanulni.

A versenyképes fizetéseknek köszönhetően sokakat vonzanak az olyan jövőbiztos szakmák, mint amilyen a programozóké is, sokan munka mellett, átképzéssel is vállalják a tanulást. Az egyetemi képzés kevésbé tudja rugalmasan követni a folyamatosan változó igényeket, így a tudást tanfolyami keretek között lehet elsajátítani. Mivel a programozás szerteágazó terület, cikkünk végigveszi azokat a képzéseket, amelyek a legnépszerűbbek.

Code és no code programozás 

A programozáshoz ma már nem feltétlen szükséges programozási tudás, hiszen számos olyan platform létezik, amely kódolásmentesen teszi lehetővé weboldalak, webalkalmazások készítését. Tanuld meg a népszerű Bubble-t a DevAkadémia online tanfolyamán saját időbeosztásod szerint, és a megszerzett tudás és tapasztalat birtokában kínálj hatékony megoldásokat ügyfeleidnek. 

Persze aki szívesen ásná bele magát a programozás világába, annak is lehetősége van tanfolyami keretek között képeznie magát. Amennyiben nemcsak a saját örömödre, hanem pénzkereseti céllal is tanulnál, általános célú, platformfüggetlen és szakterület-specifikus programozási nyelvek közül választhatsz. Napjainkban a legnépszerűbbek a legtöbb programozási nyelv alapját képező Java és a Python.

Ezt tanuld ha a back-end érdekel

Amennyiben a játéktervezés és az app fejlesztés irány érdekel, az Angular6 elsajátítása kihagyhatatlan. 

A Bubble kódmentes webalkalmazás-fejlesztést tesz lehetővé az adatbázis-kezeléstől az app fejlesztésig.

Operációs rendszer fejlesztésére az Android N vagy az iOS programozás lehet jó, attól függően, hogy az Android alkalmazások vagy az Apple a vágyott területed. 

Sok gamer nemcsak játszani szeret, de a játékok háttere is érdekli, számukra a C33 és az Unreal Engine képzés lesz a nyerő, illetve azok számára is, akik a kódolást és a programozást érzik közel magukhoz.

Mit tanulhatsz még, ha vonz a programozás?

Szerencsére ez az a terület, amely folyamatosan fejlődik és nagy jövő előtt áll, így számtalan lehetőség kínálkozik azoknak, akik a programozás iránt érdeklődnek. Amennyiben tudsz rendszerben gondolkodni, érdekel a statisztika, adatelemzés, és a kommunikáció terén is kiemelkedő vagy, a Data Science jó irány lehet számodra. Hozzá kapcsolódóan elsajátíthatod az R programozási nyelvet.

A G programozási nyelv neked való, ha a kreatív termékek előállításában szeretnél részt venni, akár a 3D nyomtatás, akár a lézergravírozás alapját jelentő CNC programozásban.

Érdekel a weboldalak készítése? A webdesign lehet jó irány számodra.

A programozás világa, akár a front-end, akár a back-end oldal a vonzó számodra, izgalmas, kihívásokkal teli, és nem mellesleg jó kereseti lehetőséggel kecsegtető szakmákat jelent, amelyeket elsajátíthatsz online képzések segítségével, akár munka mellett is.