21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
11°
Vasárnap
13°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Az álláshirdetés szabályai megváltoztak!

Míg régebben elegendő volt egy-egy pár soros hirdetést feladni, megadva a pozíció fő paramétereit, és özönlöttek a jelentkezések, addig ma már ez távolról sem elég. Már ha valóban értékes munkaerőt szeretnél bevonzani.

A Z generáció tagjai, akiknél a lendület, a tehetség, az új szemlélet van, nem dőlnek be a színtelen-szagtalan és jellegtelen hirdetéseknek. Nekik többre van szükségük ahhoz, hogy úgy határozzanak, tudásukat az adott cégnél szeretnék kamatoztatni.

Ha tudni szeretnéd, mi az a plusz, amitől egy vállalat és annak ajánlatai hívogatók lehetnek, akkor olvasd el írásunkat.

Legyen márkád munkáltatóként is!

A legtöbb cég ott követ el kapitális hibát, hogy csak a vásárlók vagy épp a partnercégek felé közvetít magáról képet, csak ezekből a szempontokból fogalmazza meg önmagát, holott a munkavállalókat kihagyni igazán rossz elgondolás. 

Ha nálatok eddig kimaradt a munkáltatói márkaépítés, akkor vegyetek részt a Zyntern.com állásportál személyre szabott webshopján, ahol a teljes HR csapatotok megismerkedhet a munkáltatói márkaépítés alapjaival, valamint cégspecifikusan meg tudjátok határozni a szükséges lépéseket.

De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg inkább, hogy miért is fontos az Employer Branding, és egyáltalán mi is az.

Az Employer Branding jelentősége

Azok a cégek, akik odafigyelnek arra, hogy egy őszinte, határozott és megkülönböztető képet mutassanak magukról a jelentkezők és a munkavállalók felé, sokkal hatékonyabban vonzzák be az értékes jelentkezőket és sokkal effektívebben tartják meg a munkavállalóikat, rengeteg toborzási költséget spórolva ezzel.

Természetesen ez is, mint minden más, több szinten történik: más üzenettel közelíted meg azokat, akik még sosem hallottak a cégedről, és megint mással azokat, akikkel már valamilyen kapcsolatban vagy, de egyik sem hagyható ki, hiszen mindegyiknek más a funkciója.

Fontos továbbá, hogy minden üzenet, amit a külvilág felé küldesz összhangban legyen egymással, hiszen ha nem így teszel, hamar ki fog bukni a dolog, és a visszájára fordul minden erőfeszítésed.

Éppen ezért érdemes olyan, a témában jártas csapat segítségét igénybe venni, mint amilyen a Zyntern.com is, hogy valóban olyan üzenetet alkoss, ami frissdiplomások számára csábító lehet.

Gondolkozz globálisan!

Most már biztosan cikáznak a gondolatok a fejedben, hogy mi lehet az a pár mondat és néhány vonás, amit fontosnak tartanál kiemelni a vállalatod kapcsán, és mielőtt jelentkezel a workshopra, nyugodtan kezdj el a csapatoddal azon ötletelni, hogy milyen üzenettel szeretnétek ismertséget szerezni, milyennel a toborzást megtámogatni és milyennel pedig a jelöltélményt fokozni. 

Ha mindez meglesz szépen felépítve, hatalmas lépést tettél azért, hogy igazán kimagasló és színvonalas jelentkezőket nyerj meg magatoknak!