20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
13°
Vasárnap
12°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Eljössz velünk Mauritiusra?

Hol talált most ez a cikk téged? A kanapédon heversz? Esetleg a délutáni munkahelyi kávézás közben szörfölsz a neten? Vagy épp nagykabátban zötykölődsz hazafelé a tömött buszon? Mit szólnál ahhoz, ha egy kicsit elcsavarognál velünk? Először csak gondolatban, aztán utána, ha megjött a kedved, akkor akár valóra is válthatod a kis képzeletbeli túránkat! Indulásra kész vagy? Bőröndökkel most ne bajlódj, elég lesz, ha csak hátradőlsz!

Programok tömkelege vár Mauritiuson!

Nagyjából így érezheted majd magad akkor is, amikor a Mauritius.hu által javasolt látnivalókat nézed meg a megszervezett túrádon, így mondhatjuk akár azt is, hogy most tartasz egy főpróbát.

Busszal megyünk, az autót hagyjuk most otthon! Bár kicsit messzebb vagyunk, azért mégis dél felé vesszük az irányt. 

Mivel már mindenkinek elgémberedtek a tagjai, megállunk a Gris Gris strandnál, ami ugyan a hírének megfelelően pazar látványt nyújt, mégsem alkalmas fürdőzésre, az óceán tiszteletet parancsoló ereje már a parton megcsap. Nem érdemes vitatkozni vele, hallod, hogy morajlik? Csodáljuk meg, és irány tovább! Vár ránk a méltán híres rochesteri vízesés.

Van elég merszed leugrani? Vagy biztonsági játékosként inkább csak szimplán megmerítkezel lent az alázúduló vízben? Milyen érzés? Pazar, ugye? Hol vannak a hétköznapok meg a gondok! Ez a sziget maga a földi paradicsom! Ugye milyen jó, hogy a Mauritius.hu csapata figyelmeztetett, hogy hol érdemes megállni, hogy még csak véletlenül se próbáljanak meg kirabolni, és hogy tutira ne dőlj be annak, aki pénzt kér az ugrásért? 

Csodás hely ez, de azért itt is vannak ám trükkös alakok! Nem árt felkészülni belőlük!

Most már ne csak a szemünk egyen!

Ugye, a nagy óceáncsodálat és vízesés-túra után te is megéheztél már? Nézd, ott a Rochester étterem, a Mauritius.hu blogján olvastam, hogy bár eszi az idő vasfoga, azért fenséges ételekkel kápráztatnak el mindenkit. Nézzük csak meg az étlapot! Grillezett hal jó lesz? Nem vezetünk, egy-egy rum jöhet? Vagy a magic bowlt próbálod ki? Egész jól néz ki, nem?

Jó hosszúra nyúlt ez a nap, ideje hazaindulni, még legalább két óra út vár ránk. Meg se szólalj! Látom az arcodon, hogy a Bel Ombre beach-et nem nagyon akarod kihagyni, de én megint jó fülest kaptam: Menjünk inkább a La Praire beach-re! Kevésbé felkapott ugyan, de pazar fehér homok, kristálytiszta víz és szemet gyönyörködtető korallok és halak serege vár. Élvezzük ki, ha már eljöttünk ennyire délre, és még a kilátó szeles csúcsát is kibírtuk! Kár volt azért a szép kalapért, de én megmondtam előre, hogy le fogja fújni a fejedről a szél! Sebaj, több is veszett Mohácsnál.

Irány haza!

Látom fáradsz, csodás nap volt, ugye? 

No, nem zsibbadt még el a karod azon a kényelmetlen kanapén? Megittad már azt a kávét? El ne felejts leszállni a következő megállónál! Jó volt egy kicsit Mauritiuson kalandozni? Ugye tudod, hogy csak egy kis szervezés kérdése, és a valóságban is megélheted a természet lenyűgöző csodáit? Ha nem hiszed el, olvasd el azt a sok információt, amit a Mauritius.hu csapata összegyűjtött, hogy minél gördülékenyebb legyen a nyaralásod!