21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
13°
Vasárnap
12°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Hogyan csomagolj nehéz termékeket?

A csomagolást nemcsak a kis méretű, könnyű súlyú termékek esetében kell szakszerűen megoldani, hanem a nagyobb méretű, nehezebb termékek, alkatrészek esetében is. Ilyenek többnyire a fémből készült, nagyobb méretű, forgácsolással megmunkált vagy öntött alkatrészek, amelyek csomagolása a minőségmegőrzés szempontjából fontos.

Miért szükséges a jó csomagolás?

Ahhoz, hogy az alkatrész a dobozban ne mozogjon, a doboz ne szakadjon el, érdemes pántolószalaggal megerősíteni a csomagolást. Ennek megvalósítására a Mű-Pack Webáruház asztali pántológépe kiválóan alkalmas.

Nehéz elhinni, de a fémből készült alkatrészek sérülékenyek, hiszen sokszor apró élekkel, századmilliméter pontos letörésekkel, speciális furatokkal készülnek. Az alkatrészek a szállítás során nem ütközhetnek egymással, nem mozdulhatnak el a helyükről.

Az elkészült termék anyaga is meghatározza a csomagolás módját, hiszen a rozsdásodásra hajlamos anyagokat nem érheti nedvesség, a rozsdamentes fém alkatrészek pedig karcolódásnak vannak kitéve.

Speciális szerszámok szakszerű csomagolása

Szerszám alatt nemcsak a csavarkulcsot vagy a harapófogót érjük, hanem szerszámoknak nevezzük azokat a gyártókészülékeket is, amelyeket például egy fröccsöntőgépbe szerelnek be, s amelyek lehetővé teszik a műanyag termékek fröccsöntését. Ezek a hatalmas, akár 72 fészkes szerszámok, sok alkatrészből tevődnek össze, és nagyon bonyolult technológiai folyamat során készülnek el.

A precíziós szerszámgyártás esetében, amikor többmillió forintot érő termékekről van szó, nem keletkezhetnek a szerszámokon sérülések a szállítás során.

Sok gyártó cég termel külföldi piacra, vagyis a termék igen hosszú logisztikai folyamaton megy keresztül, mire a gyártótól a vevőig eljut. A raktározásból és szállításból adódó hibák akár a termék használhatóságát is megkérdőjelezhetik, ezért elsődleges szempont a megfelelő csomagolás.

Ezeket a speciális szerszámokat nem érheti nedvesség, sem szélsőséges hőhatás, mert megváltozhatnak a méretek. A gyártó cégnek és a szállító cégnek egyaránt az az érdeke, hogy a termék eredeti állapotában érkezzen meg a vevőhöz, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a csomagolásra. Faládába vagy kisebb szerszámok esetén papírdobozba történő csomagolás során, hogy a termék súlya ne okozzon gondot, pántolószalaggal szokták rögzíteni a ládát vagy dobozt. Ehhez érdemes automata pántológépet beszerezni, amivel megkönnyítheted a pántolást. 

Félautomata asztali pántológép

A Mű-Pack Webáruház által forgalmazott, automata pántszalaggal használható pántológép kisebb csomagok lezárására, rakatok kötegelésére alkalmas. Hőre lágyuló polipropilénből készült pántszalaggal működik, amelyet a cég webáruházában szintén megrendelhetsz. 

Amennyiben részletesebb információra van szükséged az asztali pántológéppel kapcsolatban, keresd nyugodtan a cég szakembereit a webáruházban megadott elérhetőségeken.