22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
11°
Vasárnap
13°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Műszempilla - A leggyakoribb kérdések

Összeszedtem azokat a kérdéseket, amelyek a leggyakrabban el szoktak hangozni a műszempillákkal kapcsolatban. Ha te is gondolkodsz a műszempilla viselésén, de vannak még kérdéseid, olvasd el alábbi cikkemet.

1.) Kinek ajánlott a műszempilla?

A műszempilla kivétel nélkül mindenki számára ajánlott, aki elégedetlen természetes pillái formájával, hosszával, vagy egyszerűen csak szeretne egy kis extra mutatós megjelenésre szert tenni, szeretné egy kicsit kiemelni nőiességét, igéző tekintetét. 


2.) Kell sminkes tudás a műszempillák felhelyezéséhez?

Vannak műszempillák, ilyenek tipikusan az épített pillák, amelyek felhelyezéséhez kozmetikusi segítségre van szükség. Ha azonban te szeretnéd felhelyezni magadnak a pilláidat, választhatsz soros, ragasztóval felhelyezhető műszempillát, vagy akár mágneses műszempillát is. 

 

mágneses műszempilla

3.) Mi az a mágneses műszempilla?

A mágneses műszempilla egy rendkívül innovatív, új technológiát alkalmazó szempilla típus. A lényege, hogy a felhelyezéshez használt szemhéjtus és a szempilla sor apró mágneseket és vasport tartalmaznak, amellyel a két anyag vonzza egymást, azaz a tussal egy szép vonalat húzol a szempilláid tövéhez és a szempilla sor ragasztó nélkül, a mágnes erejének köszönhetően erre helyezhető rá. 

4.) Mi van akkor, ha valaki allergiás a szempilla ragasztóra? 

A mágneses műszempilla akkor is biztonságosan viselhető, ha allergiás vagy a szempilla ragasztóra, ugyanis ennek felhelyezéséhez és viseléséhez nincs szükség ragasztásra. A mágneses műszempilla tehát kifejezetten ideális azok számára, akik érzékenyek az egyéb típusú műszempillák viselésére. 

5.) Milyen gyakran lehet műszempillát viselni?

Műszempillát akár minden nap viselhetsz. Persze mindenképp ügyelni kell a megfelelő higiéniára. A szempilláidat mindig tartsd tisztán és minden este alaposan mosd le róla a sminket is!

6.) Egy szempillát többször is viselhetek? 

A mágneses műszempillákat akár több alkalommal is viselheted, persze a megfelelő tisztítás esetén. 
Ezeket a pillákat a nap végén egy egyszerű sminklemosóval áttörölve könnyen lehúzhatod a szemhéjadról, megtisztítva, elrakva pedig másnap újra felhelyezheted. 

7.) A műszempillák nem teszik tönkre a saját pilláimat? 

A műszempillák többsége sajnos kissé megritkíthatja a saját természetes pilláidat, azok többsége ugyanis a pilláidhoz van ragasztva, így súlyával nehezedik saját pilláidra, ami így könnyebben kihullhat. A mágneses műszempilla előnye azonban, hogy ezek a pillák nem a szempilláidra ragadnak rá, hanem a tusvonalra, amit a szempilláid tövéhez húztál, így jóval kevésbé nehezednek rá természetes pilláidra, viselésük így kényelmesebb, természetesebb és kevésbé megterhelő pilláid számára.