21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
13°
Vasárnap
12°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Mit érdemes felvenni a színházba?

Hogyan öltözködjön egy férfi színházba vagy operába? Az öltöny általában nem létszükséglet, de a laza, sportos stílus sem jöhet szóba. Oké, de akkor tulajdonképpen hol kezdjük az outfit megkomponálását egy elegáns estéhez? Alább találsz néhány inspiráló készletet. Némelyikük tökéletes lesz egy új előadás premierjére, mások sikerrel hordhatók egy kis színházban, ahol nem öltözik olyan elegánsan a közönség.

Hogyan öltözködjön egy férfi a színházba vagy az operába?

Nem nehéz észrevenni, hogy a színházi öltözködési szabályok az utóbbi időben jelentősen enyhültek. Nyakkendő és öltöny alapvetően csak a premiereken kötelező. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes nézők példáját követve úgy kell a színházba öltözködnünk, mintha egy bevásárlóközpontban vásárolnánk. Ez még mindig az a hely, ahol érdemes legalább az elegancia látszatát megőrizni. Mind a művészet, mind a magunk iránti tiszteletből. Hiszen már kevés alkalom van, amikor igazán elegánsan tudunk ruházkodni. Ezért egy színház- vagy operalátogatás remek ürügy lehet a klasszikus stílus megalkotására egy zakó verziójával a főszerepben. Ki tudja, talán annyira bejön majd, hogy úgy döntesz, minden nap hasonlóan öltözködsz.

Mit lehet és mit nem?

Az operába általában elegánsabban öltözünk, mint a színházba. Ha azonban nem szeretnél klasszikus öltönyt viselni, válassz egy divatos, de kevésbé formális outfitet. Ez állhat egy sima szövetnadrágból, a klasszikus színű ingek közül a kedvencedből és egy kötött mellényből vagy pulóverből. A szetthez illő, kicsit világosabb kockás zakó tökéletesen megkoronázza a megjelenést. Nyakkendő nem kötelező, de érdemes viselni. A díszzsebkendő is hasznos lesz, kifejezőbb, mint egy formálisabb szettben. A színházak nemcsak repertoárjukban, hanem hangulatukban és karakterükben is különböznek egymástól. Ha kevésbé formális helyre megyünk, ami például egy bérház pincéjében található, akkor nem kell öltönyt vagy zakót viselnünk. Ennek ellenére ne farmerbe menjünk. A tökéletes kompromisszum egy fekete vagy sötétkék nadrágból, fehér férfiingből és egy V-nyakú gyapjú pulóverből álló szett lesz. Nyáron természetesen lemondhatsz a pulóverről, és helyettesítheted például egy vászonzakóval.