21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
11°
Vasárnap
13°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

A lakberendezés kulcsa az átgondolt kreativitás

Sokan azt gondolják, hogy a kreativitás, mint tulajdonság, valójában egy talentum, ami akad, akinek megadatik, megint más nem ennyire szerencsés. Pedig valójában ez pusztán az ízlés hívó szavára való hallgatás. Amikor azok a stílusjegyek juthatnak főszerephez a helyiségek berendezése során, amik egyénileg a befutók. Itt kezdődik a kreativitás ki- és megélése. De vajon mi köze ehhez a komódoknak és az éjjeliszekrényeknek? Mutatjuk!

A komód vitathatatlan előnyei

Ami a kreativitást illeti, a komód felhasználása, illetve hasznossága vitathatatlan. A minimalista irányzat talán az egyik legelterjedtebb manapság, amikor a letisztultságé, az egyszerűen nagyszerűé a főszerep, ebben pedig egy komód és az általa biztosított tárolási hely kiemelkedő szereppel bír. Jelen esetben az egyszerűség nem pejoratív értelmű, hanem pont ellenkezőleg. Ha a minimalizmus teret kap, az nyugalmat, békét és harmóniát sugároz. Ennél több pedig aligha kellhet a mindennapi zűrzavar eltűntetéséhez.

A fa, valamint az ahhoz hasonló laminált fa, mint alapanyag, kétségtelenül a legkeresettebb, de már a műanyag is elérhető opció. Érdemes végignézni minden lehetőséget, kitalálni, mi illik jobban a helyiség enteriőrjébe, majd kiválasztani a legjobb megoldást. A kreativitásra ilyenkor is szükséged lesz!

Mi a helyzet a hálószobával?

Az éjjeliszekrény a hálószoba kényelméhez hozzátartozik, ám a kisugárzásával nagyban hozzáadhat a vonzó összképhez. A fa és a laminált faanyag ismételten kikerülhetetlen, mint népszerű alapanyag, de a műanyag is figyelmet kér magának. A minimalista stílusvilágon túl a klasszikus irányzat is arat, sőt sokan a modernitásra voksolnak a legszívesebben. Bárhogy is legyen, a lényeg az érintett helyiség adottságainak felmérése, és a lakberendezés megalapozása az egyéni ízlés „tégláival”.

És hogy hol ebben a kreativitás? Ha megfelelő éjjeliszekrényt választasz, akkor abban sok olyan hálószobai tárgyat is elhelyezhetsz kreatívan, amelyekre sűrűn szükség van, ám nem szeretnéd, ha szem előtt lennének.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com