20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
13°
Vasárnap
12°
2023.03.23. csütörtök, Emõke
filter.hu filter.hu

Miért lehet életveszélyes a villanyszerelés?

A villanyszerelés tipikusan olyan munka, amit elvileg csak a megfelelő képesítéssel és gyakorlattal rendelkező személy végezhet el. A gyakorlatban azonban egészen máshogy néz ki a dolog, ugyanis sokan késztetést éreznek arra, hogy maguk oldják meg az ezzel kapcsolatos feladatokat.

Ha Te nem szeretnél kockáztatni, akkor a Jószaki weboldal keresőjét használva rövid időn belül találhatsz olyan szakembert, aki tud Neked segíteni. Rákeresve például a “villanyszerelő Kecskemét” kifejezésre, a rendszer kilistázza a releváns szakikat, akik az adott városban dolgoznak. Te pedig minden fontos információt megtudhatsz róluk, miután elolvastad a profiljukat. 
 

Az első feladat mindig a rendszer áramtalanítása 

Az egyik ok, ami a szakember mellett szól, az nem más, mint az, hogy a villanyszerelés akár életveszélyes is lehet. Ha ugyanis laikusként állunk neki a feladatnak, akkor könnyen előfordulhat, hogy az alapvető tudnivalókkal sem vagyunk tisztában. Például azzal, hogy mielőtt bármelyik készülékhez vagy vezetékhez hozzányúlnánk, először áramtalanítani kell a rendszert. Ha egy asztali lámpa szereléséről vagy égőjének cseréjéről van szó, akkor elég kihúzni a konnektorból. Ha viszont mondjuk egy csillárral babrálunk, aminek a vezetéke a falban fut, akkor a megfelelő áramkör lekapcsolásával tudjuk magunkat megóvni az áramütéstől.   
 

Mielőtt bármit is csinálsz, kérj szakértői tanácsot! 

A Jószaki oldalon nemcsak szakembert kereshetsz, hanem feltehetsz villanyszereléssel kapcsolatos kérdéseket a Szakiválasz menüpontban. Ezt mindenképp tedd meg, ha valamiben nem vagy biztos. Egyrészt a saját testi épséged miatt, másrészt pedig azért, hogy ne okozz kárt a készülékekben, áramkörökben. Ha pedig idővel elmegy a kedved a házi módszerek alkalmazásától, akkor csak írd be a keresőbe, hogy "villanyszerelő Kecskemét" és válassz szakembert a találati listából. Mindig nézd meg a referenciákat és a korábbi megbízók véleményét, így teljeskörűen tudsz tájékozódni az illetőről és arról milyen minőségű munkát végez.