0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Az acélnál is keményebb volfrám-karbid csiszolófejek használata

A volfrám-karbid nagy keménységű, kopásálló kerámia, amit rideg anyagok forgácsolására használnak. A második legkeményebb anyag a gyémánt után, 1917 óta állítják elő.

Alapvetően egy finom szürke por, ami préselhető és formázható, kiváló minőségű és keménységű szerekkel csiszolható és alakítható. Kétszer merevebb, mint az acél, a rozsdamentes acélnál jóval drágább.

Ipari marógépekben, szerszámok megmunkálásához, lőszerekhez és sebészeti eszközök előállításához is előszeretettel használják. A Csiszolofejek.hu kínálatában kapható volfrám-karbid csiszolófej segítségével a műkörmös munka minősége és gyorsasága jelentősen emelhető.

Volfrám-karbid csiszolófejek fajtái

A hagyományos karbid csiszolófejeknél magasabb élettartamúak a volfrám-karbid változatok, azonban a velük végzett munka ideje kevesebb. A különböző folyamatokhoz és igényekhez igazodva számos fajtájuk létezik.

A forma és az erősség tekintetében sok különféle típus közül válogathatnak az ügyes kezű műkörmös szakemberek. A hatékonyság érdekében minden munkafázishoz ki kell választani a legoptimálisabb csiszolófejet.

Forma szempontjából kedveltek a vulkán, az ovális vulkán, a tornádó, a kúpos, a kugli és a henger alakúak. Az erősség tekintetében az extra finomtól a négyszeres erősségig nagyon széles a skála.

A volfrám-karbid csiszolófej használata

Pedikűrösök, manikűrösök és műkörmösök is szívesen használják a volfrám-karbid csiszolófejeket munkájuk során.

Az anyag egybecsiszolásához, a szabadszél alulról való kireszeléséhez és a töltéshez való előkészítéshez is kiváló társak lehetnek. Alkalmasak hossz rövidítéséhez, géllakk leszedéséhez, illetve műkörmös anyag eltávolításához is.

Megfelelő használat mellett nem melegszenek túl, kopásuk is elenyésző, ezért hosszú távú befektetésnek lehet tekinteni. Egy jó szakember a minőséget választja, akkor is, ha anyagilag nagyobb beruházást jelent.

Megtérül az ára, mert maximálisan megbízható és tökéletesen kihasználható. Még fogtechnikusok is előszeretettel alkalmazzák a munkájukhoz ezt a csiszolófejet.

Színes és balkezes változatban is

A csúcskategóriás volfrám-karbid csiszolófejek színes kivitelben is megvásárolhatóak, feldobva a szalon és a vendég hangulatát is, nagyon exkluzív külsőt sugároznak. Használatukat, minőségüket azonban nem befolyásolja a szín, ugyanolyan professzionálisan működnek, mint a hagyományos társaik.

Az anyag leszedéséhez, elvékonyításhoz, formázáshoz, rövidítéshez, összecsiszoláshoz és gépi pedikűrözéshez is igénybe vehetjük ezeket a fejeket. Jobb és balkezesek is remekül tudnak dolgozni a kétkezes változatokkal.

A prémium volfrám-karbid csiszolófejeket extra tartósság és magas minőség jellemzi. Anyagleszedés, összecsiszolás, formázás, elhalt bőr eltávolítása pedikűrözésnél, mind-mind a felhasználási területei közé tartoznak ennek a típusnak is.

Bármelyik fajtát választod, öröm lesz vele a munka és a színvonalnak köszönhetően a végeredmény önmagáért beszél.