3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Automata megoldások - Avagy érdemes-e robotporszívót beszerezni vagy sem?

A robotporszívók lehet, hogy egy új technológiai forradalmat hivatottak bevezetni, ami gyökeresen megváltoztatja majd mindennapjainkat. Azonban a sci-fibe illő jelenetek elképzelése előtt ne felejtsük el, hogy 20-30 évvel ezelőtt repülő autókról is álmodoztunk. A feltevés viszont jogos, mivel évtizedekkel korábban még azt is furcsának tartottuk, hogy egy gép automata módon végzi el a dolgát.

Az újítások a porszívók kínálatára is hatást gyakoroltak. De miért nem ismerkedünk meg egy kicsit közelebbről az utánozhatatlan robotporszívókkal?

Mennyire automata a robotporszívó?

Amennyire csak lehet! Habár sokan még mindig kételkednek a hatékonyságában. Meglehet, hogy lesznek olyan tartozékok, amelyeket egy idő után be kell szereznünk. A Porzsakcentrum.hu kínálatában olyan speciális porzsákok, szűrőkészletek és egyéb tartozékok is kaphatók, amelyek kifejezetten az ilyen darabokba illenek. Ezenkívül nem szükséges másra koncentrálnunk. De hogyan könnyíti meg az életünket egy robotporszívó?

Azt bizonyára sejtjük, hogy rengeteg időt spórolhat meg nekünk, mivel helytől és szennyezettségtől függően, a porszívózás akár órákat is igénybe vehet. Kinek van erre ideje? Egy robotporszívó viszont megoldja helyettünk. Elég beállítanunk a legfontosabb funkciókat, s ezután egyáltalán nem igényel majd felügyeletet. Amíg dolgozunk, addig az porszívózik a lakásban.

Okos funkciók

A robotporszívó azon okoskészülékek közé tartozik, amelyek automatikusan irányt váltanak. Mire gondolunk pontosan? Amennyi padlófajta van egy lakásban, annyi módon kellene porszívózni az egyes helyiségekben. Cserélgetnünk kellene a hagyományos gépek kellékeit és a mozgatási technikát is folyamatosan változtathatnánk. Arról nem is beszélve, hogy nekünk kell eltenni az útból a különféle tárgyakat, bútorokat.

A robotporszívó mindezt okosan megoldja nélkülünk is. Többféle szenzor segítségével érzékeli a felületi változásokat, s automatikusan kerül, ha bútort észlel maga előtt, így képes alkalmazkodni a körülményekhez.

A vezeték nélküli masinának köszönhetően, nekünk semmi dolgunk nincs, a lemerülés érzékelve ugyanis a töltőállomásra vonul. Egyetlen dologgal kell foglalkoznunk: a porzsák cseréjével.

Automatizált takarítás 

A robotporszívó kis helyen is elfér és olyan pici, hogy könnyen befér a bútorok alá. Végre, nem fog hasogatni a hátunk a sok-sok hajolástól! A kis gép jól boldogul a bútorok előtt, körül és alattuk is áthalad.

Arról nem is beszélve, hogy ezekbe a készülékekbe sokkal nagyobb porzsákok kerülnek. Ez azért van így, mert többször használjuk őket, szinte folyamatosan működésben vannak. Ez azt eredményezi, hogy ritkábban szorul majd cserére a porzsák is.

A robotporszívóval tehát, időt, energiát spórolhatunk meg és nyugodtan hátradőlhetünk annak a tudatában, hogy a porszívózással már nem kell foglalkoznunk.