4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

A járművek külső tisztítása egyszerű, de nagy odafigyelést igényel

Legyen szó teherautóról vagy személygépjárműről, esetleg komolyabb munkagépről, a karbantartást és a tisztítást semmilyen esetben sem szabad megspórolni. A hosszú távú, minőségi használat érdekében érdemes mindent megtenni és még a legapróbb alkatrészket is megfelelő kondícióban tartani. Ezzel spórolhatunk is, elkerülhetjük a kellemetlenségeket és baleseteket.

Hogyan érdemes belekezdeni a jármű külső tisztításába?

Szerencsére rengeteg olyan eszköz található a piacon, amivel hatékonyabbá tehetjük a szokásos tisztítási folyamatokat. Ehhez mindenképpen érdemes felkeresni egy erre szakosodott céget, amely úgy, mint a Weber Autotechnik, nagy járműtisztító felhozatallal rendelkezik. Természetesen az egyik leggyakoribb kérdés, ami felmerül, hogy hogyan kell belekezdeni az egész tisztítás folyamatába? Érdemes mindig az aktuális környezeti, időjárási hatásoknak leginkább kitett elemekkel kezdeni, például így téli időszakban elég gyakoriak a fagyos reggelek, hiába enyhe a tél, egyik napról a másikra meg tud változni az időjárás, és reggel már a lefagyott jármű vár minket. Aggódni nem kell, erre tökéletes megoldást nyújt a jégoldó pumpás spray, ami gyorsan eltávolítja a jeget a teljes szélvédőről, ráadásul még az újrajegesedés ellen is véd. Összességében megelőzésre is tökéletesen használható és ideális, tiszta, valamint tükröződésmentes átlátást biztosít.

Ha már szóba került a szélvédő, a piacon találhatunk üvegtisztítókat is, amivel a szélvédőkön túl a tükröket, ablakokat, fénycsöveket is könnyedén megtisztíthatjuk mindenféle portól, zsírtól, valamint ellenálló szennyeződésektől. Persze egy szélvédőn nemcsak por és zsírszennyeződés bukkanhat fel, hanem rovarok, bogarak is egyaránt. Erre vannak a speciális bogároldó “csodaszerek”, amelyekkel könnyedén eltávolíthatjuk a kellemetlenségeket. Elég csak pár percig hatni hagyni, aztán vizes ruhával letörölni. Sőt, ezeket a “csodaszereket” nem csak a járművünkhöz használhatjuk, hanem tökéletesen alkalmazható a kerti bútorokon is.

Az egész járművet megtisztíthatjuk

Persze nem csupán a szélvédőből és az ablakokból áll egy autó, hanem ott van az alváz, a felnik és a karosszéria is. Ezekre találhatunk univerzális tisztítószereket, van külön alváztisztító is, amivel eltávolíthatjuk az ásványi eredetű szennyeződéseket, mint amilyen a homok és a rozsda. Ezt a szert kifejezetten ajánlott használni haszongépjárművekhez is, de akár építési gépek és felépítmények intenzív külső tisztítása során is használható. Az ásványi szennyeződéseken túl az olajos, zsíros foltokat is eltávolítja és könnyedén használhatjuk lakkozott, alumínium és acél felületeken is egyaránt.

Minden évszakban érdemes használni

Találhatunk a felhozatalban az adott évszakra specializálódott vegyszereket is, például nyári szélvédőmosókat is, amelyek kifejezetten az adott időjárási viszonyokra lett kitalálva. 

A cél az, hogy mindig minden helyzetre legyünk felkészülve.