1 °C, Budapest
1 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Imre István: „Az IT nem teher.”

Ma már egy vállalat sem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye az IT infrastruktúrát és hogy ne használja ki az informatika adta lehetőségeket. Csakhogy még most is rengeteg esetben érzi a vezetőség egyfajta tehernek, amivel foglalkozni kell. A jó hír azonban, hogy egy percig sem kell az IT-val foglalkoznunk, mégis megfelelően kiépülhet és üzemelhet vállalatunknál. Hogy hogyan? Imre István, az IamIT ügyvezetője meséli el, hogyan is néz ki az együttműködés egy külsős IT szolgáltatóval.

Rendszertervezés

Amikor egy cégnél az elavult munkafolyamatok, a megtelt tárhelyek vagy az instabil internet akadályozza a hatékony munkavégzést, bizony csökken a vállalat versenyképessége és a munkavállalók motivációja is.

I.I.: „Ez így van. Érdemes mindezt megelőzni és időben kiépíttetni azt az IT infrastruktúrát, amely a vállalat minden igényét megfelelően kielégíti.”

Ha viszont egy cég profilja távol áll az informatika világától, a vezetőség tehernek érezheti, hogy ezzel foglalkoznia kell.

I.I.: „Ilyenkor jövünk mi. Felmérjük az adott vállalat munkafolyamatait és igényeit, ezek alapján pedig összeállítunk egy cégre szabott, egyedi tervet, szoftvercsomagot. A vezetőségről így ez a teher teljesen lekerül.”

Kivitelezés

Amikor a kezünkben a vállalatunk számára megtervezett teljes IT infrastruktúra, vagy a szükséges szoftverek együttese, hatalmas lépéssel kerülünk közelebb ahhoz, hogy az IT segítse és ne hátráltassa a munkavégzést. De mi jön ezután?

I.I.: „Az IamIT informatikai szolgáltató a megtervezett rendszert be is vezeti minden ügyfelénél, így egy kézben marad a teljes folyamat. Ügyelünk arra, hogy a bevezetés a lehető legminimálisabb kiesést okozza a munkavégzésben.”

IT szolgáltatások

Ahány vállalat, annyi igény. Ezt egy IT szolgáltatónak kezelnie is kell.

I.I.: „Pontosan, de szerencsére széles szolgáltatási listával rendelkezünk. Van, akinek csak tanácsra, információra van szüksége. Van, aki részleges vagy teljes távmunkavégzés miatt a céget a felhőbe szeretné költöztetni. Ezek mellett ott van a céges mobileszköz kezelés, az üzleti levelezés, a szerverüzemeltetés és még számos más informatikai szolgáltatás, melyben állunk ügyfeleink rendelkezésére.”