4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Hogyan segíti egy bérszámfejtő vállalkozásunk működését?

Egy vállalkozás számára a bérszámfejtői feladatok nagy adminisztrációs terhet jelentenek. Munkavállalók, rendszerek és infrastruktúra szükséges a mindennapi fenntartásához. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb a bérszámfejtői feladatok kiszervezése. Miként tudja egy bérszámfejtő cég támogatni vállalatunk működését?

A legtöbb vállalat ma már elgondolkozik azon, hogy a bérszámfejtést külső partner felé szervezze ki. A tényleges átállás előtt számos kérdés szokott felvetődni, amelyet érdemes minden esetben tisztázni. Mi most annak jártunk utána, hogy pontosan miért is lehet érdemes a bérszámfejtést kiszervezni. 

#1: Költségcsökkentés 

A vállalati pénzügyi tervet megnézve sokszor meglepődünk azon, hogy a bérszámfejtés mekkora költséggel is jár a cég számára. A bérszámfejtők munkabére, a tevékenységhez használandó szoftverek és az egyéb infrastruktúrához használt eszközök jelentős büdzsét tudnak felemészteni. A folyamat kiszervezésével számos tényezőn spórolhatunk: külsős kollégák, magas színvonalon, az általuk biztosított, modern szoftverek segítségével végzik el a bérszámfejtést. 

#2: A tudás hatalom 

A bérszámfejtés során a szakértőktől a következőket várjuk el: legyen naprakész, tartsa a határidőket, és precíz legyen. A külső bérszámfejtő partner célja pedig az, hogy vállalkozásunk minden igényét maximálisan kiszolgálja. 

A bérszámfejtő cég partnerei számos céggel dolgoznak egyidejűleg, ennek köszönhetően széles körű szakmai tapasztalattal rendelkeznek és folyamatosan képzik magukat, ennek köszönhető naprakész tudásuk pedig a mi vállalkozásunk gyors és rugalmas működését is támogatja. 

#3: Teljes körű megoldások 

bérszámfejtő cégek teljes körű megoldást nyújtanak vállalatok számára.  A teljesség igénye nélkül: 

  • Teljes körű bérszámfejtés, havi nettó munkabérek, utalandó adók és járulékok kalkulációja 
  • Munkáltatói igazolások, év végi adóigazolások elkészítése 
  • Havi munkabér, adó és járulék átutalási megbízások teljesítése 
  • Havi bérjegyzékek küldése elektronikus úton a munkavállalóknak, jelszóvédelemmel ellátva 
  • Távollét- és munkaidő-nyilvántartás kezelés 

Egyedi igényeinkben is támogatást nyújtanak számunkra, így a vállalati kultúrához és folyamatokhoz könnyedén tud egy jó bérszámfejtő cég igazodni. 

Ha eddig nem volt biztos benne, hogy bérszámfejtő céghez forduljon-e, akkor határozottan állíthatjuk: jelentős előnyöket biztosíthatnak vállalatunk számára.