0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

A sínes LED világítás előnyei

Sínrendszerekkel leggyakrabban üzletekben, bevásárlóközpontokban, illetve műzeumok, galériák belső tereiben találkozhatsz. Az utóbbi években azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakossági felhasználók körében is. Hiszen ez a LED világítási megoldás kortárs, energiahatékony opciót kínálnak a személyre szabott otthoni világítás megvalósításához.

Sínes világítás terén többnyire egy- és háromfázisú termékekkel lehet találkozni. Az előbbi csoportba tartozik például a ViaLuce Fénystúdió design sínrendszerei között is megtalálható Paulmann URail LED sínrendszer, amelyet a szakértők elsősorban otthonvilágítási célra ajánlanak. Ezzel szemben a háromfázisú sínes rendszerek lakossági és professzionális felhasználásra is egyaránt ajánlottak. De milyen előnnyel is jár, ha egy ilyen világítási megoldás mellett döntesz?

Energiahatékonyság

Ez talán az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek manapság a LED sínrendszer mellett teszik le a voksukat. Ezek a termékek nemcsak azért számítanak energiahatékonynak, mert az összes lámpa egy sínre van csatlakoztatva, hanem azért is, mert ezek kevesebb energiát igényelnek és kevesebb hőt bocsátanak ki, mint a hagyományos izzók. Ezzel közel a költségek 70-80%-a takarítható meg a villanyszámlán más típusú világításokhoz képest.

Mobilitás

A sínrendszerek sokféle elrendezési lehetőséget tesznek lehetővé, így könnyedén illeszkednek otthonod mindenkori stílusához. A sínes lámpák könnyen áthelyezhetők, így télen átcsúsztathatod a lámpákat például a karácsonyfa mellé, hogy kiemeljék az ünnepi díszeket, majd tavasszal visszahelyezheted őket az eredeti helyükre, hogy kihangsúlyozzák a csodaszép festményeidet a falon. Amennyiben pedig teljesen átrendeznéd otthonodat, a sínek mentén variálhatod vagy bővítheted a helyiségek világítását. 

Helytakarékosság

Az egyes lámpák külön-külön történő felszerelése sok értékes helyet foglalhat el, az elektromos kiállások kialakításáról, esetleges kábelezéssel járó bonyodalmakat pedig már nem is említjük. A sínes világítás esetében viszont a lámpatestek egy különálló sín mentén vannak elhelyezve, és az áramellátáshoz való csatlakoztatásuk is rendkívül egyszerű. Ezzel a megoldással tehát időt, pénzt és helyet takaríthatsz meg, miközben az egyszerű lámpatestekkel szemben egyetlen kiállásról bevilágíthatod otthonod szinte minden helyiségét.

Feladatspecifikus világítás 

Mivel ezeken a síneken különböző lámpákat helyezhetsz el, így nincs kizárva, hogy a konyhasziget felett például függőlámpákat, míg a helyiség többi részébe mennyezeti lámpát helyezz el. Itt egyedül csak a sínrendszer hossza akadályozhat, de ezt a problémát szerencsére a gyártók kiküszöbölték azzal, hogy a sínrendszerekhez rendelkezésre álló fix és állítható sarokelemek, elágazások és flexibilis csatlakozóelemek segítségével többféle formájú rendszert is létrehozhatsz, lehet például négyzet, téglalap, L-, T- vagy U-alakú.

Amennyiben a fentebb leírtak felkeltették az érdeklődésedet, a legjobb, ha konzultálsz a ViaLuce Fénystúdió szakképzett csapatával, akik segítenek majd kidolgozni számodra a legmegfelelőbb sínrendszert.