18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A korrektor használatának alapszabályai

A korrektor az egyik legsokoldalúbb sminktermék, amely egyetlen nő neszeszeréből sem hiányozhat.

Sokan mégis óvakodnak tőle, de ennek leginkább az az oka, hogy nem sikerült még megtalálniuk a megfelelő árnyalatú és állagú készítményt, vagy nem tanulták meg a rendeltetésszerű használatát. Holott ez az egész nem ördöngösség, amennyiben ismerjük a legfontosabb alapszabályokat.

Egy korrektor nem korrektor!

Habár a korrektor főleg a pattanások elfedésének eszközeként ismert, valójában ennél sokkal több mindenre képes: elhalványítja a szem alatti sötét karikákat, de javíthatóak vagy hangsúlyosabbá tehetőek vele a szemöldök, szemhéj vagy az ajkak kontúrvonalai is. 

Persze ehhez előbb meg kell találni azt a terméket, amivel könnyen tudunk dolgozni és az árnyalata is megfelelő: nézzünk körül a Helia-D sminktermékeinek kínálatában!

Ám jó, ha tudjuk, hogy egyetlen korrektor nem lesz elég – más árnyalatra van szükség ugyanis a szemkörnyéken, mint az arc többi részén. Illetve egy szárító hatású, antibakteriális korrektor bár kiváló a pattanásokra (hisz egyben elfedi és kezeli őket), viszont irritálhatja a szem alatti vékony, érzékeny bőrt. Ezért a legcélszerűbb rögtön kétféle terméket vásárolni.

Hogyan vigyük fel a korrektort?

A korrektorozás során nem mindegy, hogy milyen állagú terméket szeretnénk alkalmazni. A folyékony változat például tartalmaz szivacsos applikátort, amivel egyszerűen rásimíthatjuk a bőrünkre. A szilárdabb, rúzs állagú termékeket pedig az ujjbegyünkkel vagy egy apróbb fejű ecsettel tudjuk a legkönnyebben eloszlatni. Illetve léteznek por állagú korrektorok is, amikhez a sminkszivacs vagy egy szivacsos applikátor lesz a legjobb “célszerszám”.

A korrektort mindig jól dolgozzuk el, hogy ne maradjanak éles körvonalak, az a legjobb, ha szépen beleolvad a színe a bőrünkbe. Ne vigyük fel túl vastagon, mert művi hatást kelt! Ha egy vékony réteg nem elég, akkor válasszunk magasabb fedésű terméket. 

Ha a korrektort a sminkünk javítására használjuk – például egy elcsúszott tusvonalat vagy az ajkakon kissé túlkent rúzst szeretnénk vele korrigálni – akkor célszerű minél apróbb fejű ecsetet vagy applikátort használni, hogy precízen tudjunk dolgozni. Ugyanez érvényes akkor is, ha a szemöldöksminkünket szeretnénk hangsúlyozni.

A kulcs a rendszeres gyakorlás

Mint az életben mindent, a sminkelést is tanulni kell, beleértve a korrektor helyes használatát. Ne csüggedjünk, ha elsőre nem sikerül megtalálni a hozzánk passzoló árnyalatú vagy fedésű terméket, hanem nevessünk egy jót a bakin, és próbálkozzunk tovább!

A helyes felvitel technikáját pedig csak gyakorlással fogjuk tudni elsajátítani. Érdemes akár otthon, a szabadidőnkben is gyakorolni. Egyrészt ilyenkor bőven van időnk a sminkeléssel bíbelődni, ami a reggeli rohanásban nem jellemző. Másrészt ha hibázunk, azt úgysem látja senki, és nem kell egész nap viselni az elrontott sminket, hanem csak lemossuk és megpróbálhatjuk felvinni újra.