3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Horvátország minden évszakban kedvenc utazási célpontunk

Ha tennénk egy merész gondolatkísérletet, melyben párhuzamba állítanánk a magyarok belföldi és külföldi turisztikai célpontjait, akkor az utóbbiak esetén Horvátország körülbelül azt jelentené, mint a belföldi turizmusban a Balaton.

Azaz, ha külföldi útról, nyaralásról van szó, akkor hazánk polgárai könnyen asszociálnak a Dalmát tengerpartra, az Isztriára vagy éppen a történelmi horvát városok különleges atmoszférájára.

Változatos tengerpart, töretlen népszerűség

Közhelynek tűnik, de megcáfolhatatlan tény, hogy Horvátország ezernyi látnivalóival, vendégszeretetével, történelmi és gasztronómiai különlegességeivel, valamint csodás tengerpartjával és földrajzi közelségével olyan vonzó célpont, amit egy-egy külföldi nyaralás megtervezésénél nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az Utazásszervező horvátországi ajánlatai csoportosítva tárják elénk a szóba jöhető tájegységeket, amelyek mindegyikét érdemes legalább egyszer bejárni.

Ez a festői ország már évtizedek óta a turizmust tekinti egyik legjelentősebb bevételi forrásának és ennek megfelelően hihetetlenül széles kínálattal rendelkezik, sok esetben az oda utazó turista szinte a bőség zavarával küzd, ha a szállások, látni- és tudnivalók tengerében is szeretné megtalálni álmai nyaralásának helyszínét.

Ezen a téren is rendkívül komoly segítséget jelenthet az Utazásszervező weboldala, ahol bőséges információkkal, képekkel, leírásokkal, árakkal feltüntetett és különféle szempontok alapján csoportosított ajánlatokkal találkozhat az érdeklődő.

Érdemes útitervvel nekiindulni

A fentieken túl az országgal kapcsolatos fölöttébb hasznos kisokos is található a portálon, így többek között egészségügyi, vám vagy közlekedési információk iránt és érdemes itt tájékozódni a horvátországi utazás előtt. Az ajánlatokat böngészve szembetűnő lehet az a jelenség, amely bár markánsan jelen van a horvát turisztika mindennapjaiban, de talán kijelenthető, hogy még csak kevéssé tudatosult akár a magyar utazóközönség köreiben is.

Nevezetesen arról van szó, hogy délnyugati szomszédunk messze nemcsak a nyári hónapokban kínál felejthetetlen élményeket az oda utazóknak, hanem az év minden szakaszában szemezgethet az utazó a természeti, kulturális, épített vagy egyéb látnivalók hihetetlenül széles kínálatában.

Tájegységek ajánlatai

Az Utazásszervező oldalán ennek megfelelően találkozhatunk olyan ajánlatokkal, melyek Zágráb vagy éppen a Plitvicei tavak megismerését tekintik céljuknak, de mini isztriai körút vagy Opatija felfedezése is csodálatos élményekkel gazdagíthat mindenkit az év bármely szakaszában.

A Horvátország bővelkedik világörökségi helyszínekkel is, így nyaralás közben, előtt vagy után szintén érdemes felkeresni Dubrovnik, Split, Porec, Trogir vagy Sibenik fantasztikus óvárosait, amelyek külön-külön is több napi izgalmas és lenyűgöző felfedeznivalót tartogatnak vendégeik számára. Érdemes végignézni ennek az utazási irodának a széleskörű horvát szállás kínálatát.