3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Szilveszteri buli gyerekekkel

Az év utolsó éjszakájára mindenki máshogy tekint. Van, aki számára fontosabb a karácsonynál is, és míg a többség novemberben ajándékok után járja az üzleteket, ő kiegészítőket keres az idei szilveszteri outfitjéhez. Van, akit szórakozóhelyen, van, akit kisebb baráti körben, egy társasparti tetőfokán ér az éjfél, van, aki meghatottan hallgatja a himnuszt, és van, aki csak álmosan sóhajt egyet. Van, aki észre sem veszi, hogy megint eltelt egy év, és van, aki szűk családi körben, a gyerekekkel együtt ünnepli ezt a reményteli fordulópontot.

A jó hírünk az, hogy otthon sem kell lemondanunk az emlékezetes buli élményéről! A jeles ünnepek, mint a szülinapok, karácsony vagy a szilveszter, a gyerekeknek is fontosak, ezért megéri nekik is egy kicsit különlegessebbé tenni, kiemelni a szürke hétköznapok közül.

Lássuk, hogy lehet kis energiabefektetéssel nagy mókát rittyenteni a szilveszterből az egész család számára!

Jöhetnek a legszínesebb party kellékek!

Az ünnepi dekoráció természetesen nem maradhat el! Bátran előkerülhet a szekrényből a korábban már bevetett szülinapi party kellékek is: egy színes papírcsákó vagy girland mindig jól jön, sőt, még a számos gyertyákat is újrahasznosíthatjuk, ha ki tudunk rakni belőlük legalább egy 23-ast!

A klasszikus konfettiről mindenki maga döntsön, de ha általában bosszankodunk, amiért februárban is előkerül néhány darab a szőnyeg alól, inkább váltsuk ki egy könnyebben nyomon követhető szerpentinnel.

A jelmezek ilyenkor is főszerepet kaphatnak!

Imádták a gyerkőcök a halloweeni jelmezek kavalkádját? Viseljék azt ma este is, hiszen egy kis plusszal minden boszorkány vagy zombi jelmezből varázsolhatunk partiképes megjelenést.

Egy játék webshop kínálatából beszerezhetünk ragyogó csillámtetkókat, tiarákat, tüllöket, amik bármilyen jelmezt vagy egyszerű játszós ruhát is feldobhatnak. Nem beszélve a klasszikus papírtrombitákról és színes kalapokról!

Készüljünk együtt az új évre!

Ha már elég nagyok ahhoz, hogy foglalkozzanak az idő múlásával járó változásokkal, az óév körüli nosztalgiázásba és az új évre vonatkozó tervezésbe is bevonhatjuk őket kreatív, játékos eszközökkel. Először is készítsünk időkapszulát, amiben összegyűjtjük a család 2022-es évének legjobb pillanatait!

Erre a célra tökéletesen megfelel egy üres befőttesüveg, amit ízlés szerint kidekorálhatunk, kifesthetünk. Színes cetlikre mindenki írja vagy rajzolja fel, ami egyénileg vagy családilag maradandó emlék számára. Például egy tavaszi kirándulás, közös hóemberépítés, vagy amikor hősiesen segítettünk a testvérünknek valamiben.

Az emlékgyűjtést követően pedig írjunk fogadalmakat: mit szeretnénk csinálni, elérni 2023-ban? A listát függesszük is ki a hűtőre, hogy a közös céljaink egész évben motiválhassanak bennünket!

Dobjuk fel a hangulatot családi játékokkal!

Kaptatok egy új társast karácsonyra? Régen játszottatok a kedvenc kártyapaklitokkal? A közös játék nem maradhat ki az este programjából! A gyerekek kora és energiaszintje alapján belevághattok egy Activity-be, de akár bújócskázhattok is.

A Scrabble az agytekervényeiteket mozgatja meg, a Jenga pedig az ügyességeteket teszi próbára. Ha több családdal, gyerkőccel ünnepeltek együtt, bedobhattok olyan klasszikus játékokat is, mint a székfoglalós, “Amerikából jöttem!”, vagy “Erre csörög a dió!”

Koronázzuk meg az estét leleményes extrákkal!

Némi extrával igazán különlegessé tehetjük ezt az évfordulót a legkisebbek számára is. Sokaknak már az is izgalmas határátlépés, ha ébren maradhatnak éjfélig, de ha még túl fiatalok ehhez a kihíváshoz, hozzuk előre a kedvükért a buli csúcspontját!

Nyugodtan koccinthatunk 10 órakor is, ha a kicsik csak addig bírják szusszal. Gondoskodjunk a részükre kölyökpezsgőről vagy alkoholmentes mocktailokról, amit közösen készíthetünk el a bárpulttá avanzsáló konyhaasztalon. A karácsonyra kapott gyerek szintetizátor pedig szolgáltathat egyedi partizenét!

Fotók: canva.com