0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Biztosítások külföldi sportoláshoz

A világ egyre inkább kinyílik mindenki számára. Ma már kifejezetten olcsón tudunk útnak indulni akár külföldi úti célok irányába is mindenféle megkötés nélkül. Ennek következtében természetesen az egészségünk védelme érdekében és a váratlan balesetek kezelésére is egyre több lehetőségünk van, ha elhagyjuk az országot, de vajon mennyire ismerjük jól ezeket a termékeket? Ennek tisztázására született az alábbi cikk is.

Európai Egészségbiztosítási Kártya

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) az Európai Gazdasági Közösség területén belül nyújt különböző, orvosilag indokolt egészségügyi szolgáltatásokat, de hogy ez pontosan mit is foglal magába, azt minden tagállam egyénileg határozhatja meg. Éppen ezért elég nagy a rizikófaktor, hogy egy balesetnél igénybe tudjuk-e venni ezt a lehetőséget.

Neked is szükséged lenne egy biztosításra, ami biztosan védelmet jelent a váratlan helyzetek esetére a világ minden pontján? Köss online utasbiztosítást akár 2 órával az indulás előtt, és sportolj külföldön is magabiztosan!

Az EEK korlátai:

  • Kizárólag szerződött partnereknél történő ellátásra nyújt fedezetet, de amennyiben mentésre kerül a sor, akkor nincs rá semmi garancia, hogy ilyen helyen fogsz ellátást kapni
  • A mentés költségeit sem feltétlenül téríti az EEK
  • Az EGK tagállamaiban az egészségügyi ellátáshoz önrészre van szükség, amit az EEK nem fedez
  • A magán ellátóknál történő egészségügyi szolgáltatást az EEK nem finanszírozza, ami például egy síbalesetnél komoly többletköltséget jelenthet.

Nemzetközi egészségbiztosítás

Ez az egészségbiztosítás nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy - a választott csomagtól függően - a világ szinte bármely pontján élvezhessük a biztosítottság előnyeit, és ne kelljen attól rettegnünk, hogy nem kapunk megfelelő ellátást, ha valamiféle váratlan balesettel találjuk szembe magunkat. Azzal viszont számolni kell, hogy a sportbalesetek tekintetében nem teljeskörű a szolgáltatás, a versenyszerű sporttevékenységek során elszenvedett balesetek pedig teljesen ki is esnek a biztosítás hatálya alól. 

Előnyei, hogy magas limitek mellett kaphatsz kiváló ellátást a világ szinte bármely pontján, és ez akkor sem szűnik meg, ha visszatérsz Magyarországra, hiszen a hazai magán ellátó hálózat szerződött partnereinél is érvényes a nemzetközi egészségbiztosítás.

Hátránya azonban, hogy minimum egyéves időtartamra köthető, emellett pedig viszonylag magas árral kell számolnod, amihez ráadásul nem csatlakozik poggyászbiztosítás az utazások időtartamára.

Utasbiztosítások

Amennyiben kifejezetten sportolási céllal utazol külföldre egy rövidebb időre, akkor ezzel a lehetőséggel járhatsz a legjobban. Nem kell hosszú távra borsos biztosítást kötni, viszont mindenképpen figyelj oda a kötésnél, hogy a választott csomag szolgáltatásai kiterjedjenek a Te igényeidre is.