2 °C, Budapest
2 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Fertőtlenítés otthon – Légtisztítás UV-C berendezésekkel

A tél közeledtével mi is tudatosabb életmódra váltunk; még több vitamint fogyasztunk, egészségesebben étkezünk és nagyobb hangsúlyt fektetünk a prevencióra is. Senki nem betegeskedik szívesen, így a védekezést helyezzük előtérbe. Ez azonban úgy is megtörténhet, hogy az otthonunkban fellelhető kórokozók számát csökkentjük.

A következő cikkben most megtudhatja, hogy hogyan segít Önnek ebben az UV-C lámpás levegő fertőtlenítő berendezés.

A vírusok okozta problémák

A vírusok, baktériumok, habár egész évben jelen vannak, talán mégis inkább ősszel és télen okoznak komoly problémát az egész család számára. Általában amikor egy ember megbetegszik, akkor a vírus végigsöpör a családon és letarol mindenkit. A Covid-19 megjelenése óta pedig mindannyian komolyabban vesszük az élettér fertőtlenítését. A Hollandimpex speciális légkezelő módszerei között különféle lehetőségeket fedezhetünk fel, olyan légtisztítókkal is találkozhatunk, amelyek otthonunk levegőjéért felelnek. 

A lakásba bevitt kórokozók arányát az UV-C sugárzással is mérsékelhetjük. A fentebb említett készülékek például éppen erre alapoznak. Meglehet, hogy elsőre furcsának tűnik mindez, ezért járjunk utána együtt annak, hogyan is néz ez ki a gyakorlatban!

Az UV-C sugárzás hatása

Az UV-C vagy germicidlámpák 253,7 sugárzást bocsátanak ki magukból, amely már elegendő ahhoz, hogy megölje a baktériumokat, a vírusokat, a gombát, a penészt, illetve a légtérben keringő mikrobákat. A csírátlanítás ráadásul teljesen környezetbarát módon történik, nem keletkezik melléktermék, nincsenek vegyszerek és nem tudjuk túladagolni.

Az UV-C sugárzással kapcsolatban közismert tény, hogy káros, veszélyezteti a szem, a bőr épségét. Ezért is kell óvatosnak lenni; a közvetlen besugárzás emberi jelenlét mellett tilos! 

Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincsenek plusz lehetőségeink. A germicidlámpákkal felszerelt légtisztítók ugyanilyen elven dolgoznak, annyi különbséggel, hogy a csírátlanítás zárt térben zajlik és nem veszélyezteti a környezetet. 

Mit tud egy ilyen UV-C légtisztító?

Utánajártunk annak is, hogy egy UV-C légtisztító használata milyen előnyökkel járhat, és milyen funkciók közül választhatunk. Először is azt le kell szögeznünk, hogy különböző méretű, típusú és kapacitású változatokat szerezhetünk be.

A Vigor Plus légtisztító egy kombinált légfertőtlenítő és szűrő. 180 m3 a légtisztító kapacitása óránként. Egyenesen hét légtisztító technológiát ötvöz működése során. Az előszűrés mellett kiemelhető, hogy mosható porgyűjtő ráccsal, aktívszén-szűrővel, nagy hatásfokú HEPA szűrővel, UV-C lámpával, biztonságos ionizálóval és aktív oxigén funkcióval egyaránt rendelkezik. 

Amennyiben szeretne egészségesebb környezetet teremteni, különféle szagokat semlegesíteni és tisztább légkört biztosítani, akkor talán érdemes megfontolni, beruház-e egy speciális eszközre.