1 °C, Budapest
1 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Hogyan válasszunk bútort a kertbe?

A teraszra a garnitúra kiválasztása amilyen egyszerű feladatnak tűnik, annyira tud bonyolult és összetett is tud lenni. Számos szempontot kell figyelembe venni a kiválasztási folyamat során, hogy biztosan ne kelljen majd elégedetlenül ücsörögni a teraszon folyamatosan azzal a gondolattal a fejetekben, hogy mekkora kompromisszumot voltatok kénytelenek kötni.

De mik azok a szempontok, amikkel nem árt számolni egy ilyen döntés során? Ebben igyekszünk segítséget nyújtani a következő bejegyzéssel.

Mindent a maga helyén!

A teraszra érdemes kizárólag a kültéri bútorok közül válogatni, hiszen csak ezek tudják garantálni, hogy az időjárás elemei nem lesznek rájuk túlzott mértékben káros hatással.

Te is olyan kültéri garnitúrát keresel, ami nemcsak egy szezonon keresztül tudja a szeretteid kényelmét szolgálni a kertben vagy a teraszon? Keresd fel a SpaTrend weboldalát, és találd meg azt a modellt, ami stílusában és méretében is megfelelő a számotokra, a magas minőség pedig garantált!

A beltéri bútorokat egyáltalán nem érdemes kitenni a szabad ég alá, de még a teraszra sem, hiszen a vázuk többségében fából készül, ami nem bírja a párát vagy a nedvességet, a szöveteik pedig hamar tönkremennek a nedvesség és az UV-sugárzás hatására. Ezzel szemben a kültérre tervezett bútoroknál ilyesmitől nem kell tartani, hiszen az alapanyagaik mind időjárásállóak, vagy olyan kezelést kaptak, aminek köszönhetően bírják a kültéri körülményeket.

Miért érdemes garnitúrát venni?

Amikor elkezded nézegetni a kerti bútorokat, lesz a fejedben egy idealizált kép a terasz vagy kert berendezésének stílusáról. Ehhez igyekszel majd tartani magad, de majd meglátod, hogy egy-egy illeszkedő darab megtalálása is mekkora kihívások elé tud állítani, de ha minden bútordarabot egyesével próbálsz megtalálni, akkor vagy vegyes lesz az összkép, vagy minden idegszáladat igénybe fogod venni, mire a végére érsz.

Ezzel szemben a garnitúrák már egy harmonikus egységet alkotnak, amik köré bátran szervezheted a többi berendezés stílusát is, a végeredmény szinte borítékolhatóan egységes lesz, és csak egy döntést kellett hoznod, nem minden bútordarab miatt egyet.

Étkező- vagy ülőgarnitúra legyen?

Erre a kérdésre nagyon könnyű válaszolni, ha tudjátok, hogy pontosan mire is szeretnétek majd használni a teraszt. Ha Ti az a típusú társaság vagytok, akik rendszeresen összejárnak főzni, közös étkezéseket szerveznek, és sokáig ücsörögnek az asztal körül azután is, akkor értelemszerűen az étkezőgarnitúra lesz a jó választás.

Azonban, ha nem az étkezés szokott az összejövetelek fő eleme lenni, hanem a hosszú, akár éjszakába nyúló beszélgetések, aminél fontos, hogy kényelembe tudjátok helyezni magatokat, akkor jobb döntést hoztok, ha egy ülőgarnitúra mellett teszitek le a szavazatokat.