2 °C, Budapest
2 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Víztisztítási módszerek a tökéletes pancsoláshoz

Ha olyan szerencsésnek mondhatod magad, hogy van egy medencéd, legyen az szabadon álló vagy fedett, minden esetben biztosítanod szükséges, hogy az a higiéniai előírásoknak és elvárásoknak is messzemenően megfeleljen. A benne lévő víz ugyanis magától nem tud megtisztulni, hiszen a természetes vizekkel ellentétben ebben egészen más viszonyok uralkodnak.

Ma már szerencsére a legkorszerűbb víztisztítási eljárásokat alkalmazhatod, amelyekkel folyamatosan biztosítható a tökéletesen kristálytiszta medencevíz.

Rendszeres tennivalók

A Medence Óriás a medencetisztító eszközök nagy választékát kínálja minden medencetulajdonos vagy medenceüzemeltető számára. Ezekkel garantáltan tökéletes tisztaságot lehet teremteni. Ez komoly dolog, ám ha a napi és a heti rendszerességgel elvégzendő feladatokat lelkiismeretesen elvégzed, akkor mind a medencében lévő víz, mind pedig a medence anyaga higiéniai szempontból az összes kívánalomnak maradéktalanul meg fog felelni. Senki nem kényszerül majd hosszas orvosi kezelésekre a pancsolásokat követően. 

Fontos a helyes pH-érték beállítása, ami 7,2-7,6 érték között mozog. Érdemes ezt gyakran ellenőrizni és ha szükséges, korrigálni az értéket. Nagy segítséget jelentenek az automata pH-mérők és adagolók, a pelyhesítőszerek és a multitabletták is.

Hagyományos tisztítóeszközökkel is védd a vizet!

Sok modern módszert is bevethetsz a tökéletes vízminőség elérése érdekében. Nemcsak a hagyományos vegyszerekkel lehet ma már a tökéletes tisztaságot elérni, hanem például az UV-fényes tisztítással is egyre többen élnek, vagy a klorinátoros, azaz a sóbontó készülékkel végzett alternatív eljárás is népszerű, mely megoldást jelenthet a klórra érzékenyek vagy a kisbabák által használt medencék esetében. Az ózongenerátoros tisztítás során a levegő oxigénmolekuláit hívhatod segítségül, hogy azokat aktív oxigénné alakítva és a vízbe juttatva gyors és hatékony fertőtlenítést végezhess.

Nem feledkezhetsz el azonban a hagyományos eszközökről sem. A kerti hulladékok a medencébe kerülve elég sok bosszúságot okozhatnak. Ha nem halászod ki időben a faleveleket vagy a rovartetemeket, akkor azok bizony hamar bomlásnak indulhatnak a medence fenekén. Ez pedig a kórokozók szaporodását is jelenti. Érdemes kihalászni ezeket, vagy medencetakaróval vagy árnyékolóhálóval védeni a vizet. A szkimmer egy jó vízforgató rendszerrel sok hulladékot elkap, a szűrőberendezés pedig elvégzi a finomabb tisztítást.

További lehetőségek

Ma már nagyon hatékony medencetisztító porszívók és robotok is rendelkezésedre állnak, amelyekkel könnyen és gyorsan, emellett pedig rendkívül hatékonyan eltávolíthatod a lerakódásokat. Ezzel minimálisra csökkentheted a kórokozók elszaporodásának lehetőségét. Igazán egyszerűen programozható és vezérelhető már sok modell. A tiszta víz biztosítása alap, és a boldog pancsolás a jutalom.