3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
-2°
Holnapután
-2°
Szerda
2023.01.29. , Adél
filter.hu filter.hu

Ajándékozz időtálló, mesés játékokat!

Nyakunkon a karácsony, és ha még nem szerezted be a gyermeked vagy a rokonság gyermektagjainak szánt ajándékokat, akkor itt az ideje!

A műanyag játékok helyett sokkal okosabb és környezettudatosabb, ha fából és textilből készült játékokat vásárolsz. A műanyag játékok könnyen sérülnek és előbb utóbb a kukában végzik. Azonban a természetes fából és minőségi textilből készült játékok hosszú évekig okoznak örömet és öröklődhetnek generációról generációra.

Játékok a legkisebbeknek

A kicsik számára a legalkalmasabbak a kiságyra rögzíthető plüssfigurák, amit nézegethetnek. A Babaágynemű bolt webáruház Little Dutch játékai közül a készségfejlesztő plüss kocka is remek felfedezni való és roppant érdekes a babák számára, mert minden oldala különböző meglepetést rejt. Első rongybabának választhatod a puha kicsi Rose babát, mely 10 cm-es méretével épp ideális a kicsiknek.

Ha már tud ülni a gyermek, akkor az állatos építő, a montessori torony, a poharas építőtorony lehet nagyszerű fejlesztőjáték. A készségfejlesztő kocka, a bébi golyópálya, a kalapálós játék, a húzható kismadár, építő játék pillangó vagy az abacus szivárvány is remek szórakozást biztosít, amellett, hogy a finommotorikát is fejleszti.

Az épp járni tanuló gyermekek részére a fából készült gúnáros járássegítő lehet tökéletes és praktikus ajándék.

Szerepjátékok nagyon fontosak a fejlődés szempontjából

A személyiségfejlődést és szocializációt tekintve a szerepjátékok egyszerűen nélkülözhetetlenek. A Little Dutch játékai közül a fakonyha vagy munkapad egy kettőre kedvenc játék lesz. A kávézósarok és az egyéb konyhai kiegészítők segítségével felszerelt játszósarok ideális ahhoz, hogy a gyerekek utánozzák a felnőttek tevékenységeit.

A különböző szerepjátékokhoz nagyszerű kellék a fából készült szerelőpad, az orvosi táska és a játék pénztárgép.

A kislányok álma egy szépen berendezett babaház. A babákkal való szerepjáték a babaházban remek módszer a félelem, szorongás legyőzésére és a feszültség oldására. A kis hercegnők szeretik magukat kicsinosítani, ehhez nyújt nagyszerű segítséget a fésülködőasztal sminkkészlettel.

Nincs ötleted, hogy minek örülne a gyermek igazán?

Minden kisfiú örülne, ha az ajándékcsomag egy szuper szerszámosládát, fúrógépet, tűzoltóállomást vagy parkolóházat rejtene.

A kislányok pedig egy zenélő ékszerdoboznak örülnek, melyben a hajcsatokat, karkötőket, gyűrűket tarthatják. A zenélő doboz szuper helyet ad a különböző kincseknek és apró emlékeknek.

A pasztellszínű fa építőkockák, kirakók, mágneses öltöztető játék és puzzle minden gyermeket remekül szórakoztatnak.

A kültéri időtöltés hasznos és egyben fejlesztő játéka a futóbicikli, mely a 2-3 éves gyerekek számára ideális. Sokkal gyorsabban és könnyebben fog megtanulni, biciklizni, ha előtte futóbiciklin érez rá az egyensúlyozásra.