3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Napelemrendszer telepítése: segítség a kivitelező kiválasztásához!

Egyre többen fontolgatják napelemrendszer telepítését, csak hogy sokan már a kivitelező cég kiválasztásánál elakadnak. Mivel megnőtt a kereslet a napelemek iránt, egyre nagyobb a kínálat is. Mindannyian szeretnénk, ha az új napelemrendszer és az egész folyamat a legjobb kezekben lenne. De honnan tudhatjuk, hogy melyik céget válasszuk? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami segíthet a döntésben.

Legyen tapasztalt

Mindenképpen igyekezzünk olyan kivitelezőt választani, akinek már többéves tapasztalata van a szakmában. Ez vonatkozik a napelemrendszer technikai részére és a kivitelezésre egyaránt. Előfordulhat, hogy a megnövekedett kínálatot tapasztalva többen is frissen vágnak bele a szakmába. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem értenek hozzá kellőképpen, mégis egy nagy tapasztalattal rendelkező céggel már bebiztosíthatjuk, hogy profikra bízzuk a munkát.

Legyen minőségi és teljes körű a szolgáltatás

Egy jó napelemcég munkája nem csak abból áll, hogy paneleket telepít az épület tetejére. Egy profi kivitelező a kezdetektől az ügyfél rendelkezésére áll egészen a folyamat legvégéig. Hogy mit jelent ez pontosan? A helyszínt először is személyesen kell felmérnie egy szakembernek, aki az éves fogyasztást és a helyszín adottságait figyelembe véve határozza meg, hogy milyen teljesítményű rendszer szükséges. A napelem tervezés és telepítés után pedig részletesen tájékoztatja a napelemrendszer új tulajdonosát minden szükséges tudnivalóról, a rendszer működéséről. A Soler Partners Kft. kivitelezési folyamata például pontosan így zajlik. Sőt mi több, amennyiben pályázaton keresztül szeretnél napelemrendszert telepíttetni, a Soler szakemberei a pályázás folyamatát is átvállalják helyetted.

Dolgozzon minőségi alapanyagokkal

Laikusként azt hihetnénk, hogy egy napelemrendszer mindenhol ugyanolyan, pedig ez nem így van. A napelemek esetén is különböző árkategóriákból válogathatunk, na meg különböző minőségű termékekből. Természetesen az az igazán jó kivitelező cég, amelyik korrekt áron jó minőségű termékkel dolgozik. Az olcsó napelemrendszereknek sajnos a minősége sem lesz a legjobb, ami a teljesítményére is hatással van. Fontos a minőség, mert a napelemmel hosszútávra tervezünk, és nem szeretnénk, ha pár éven belül esetleg cserélni kellene valamelyik részét, legyen az az inverter vagy a panelek.