2 °C, Budapest
2 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
Csütörtök
2023.02.06. hétfõ, Dóra
filter.hu filter.hu

Praktikus ajándékot a pasimnak? Miért ne?!

Azok az idők már rég lejártak, amikor egy tucat kockás textil zsebkendő vagy néhány pár meleg zokni képezte a férjeknek szóló tipikus karácsonyi ajándékot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy klassz ajándék manapság ne lehetne egyúttal praktikus is. Ha azonban túl vagyunk már az összes hobbi-barkács, autós és horgászfelszerelésen, és a digitális kütyük teljes skáláját is kimerítettük már, merészkedjünk nyugodtan vissza az öltözködés háza tájára.

A jól öltözött férfi

Öltözködni mindenkinek kell, ezért amikor ajándékvásárlásban gondolkodunk, a ruhadarabokat hajlamosak vagyunk a mindennapi szükségletek, nem pedig az ajándék kategóriájába sorolni. Pedig gondoljunk csak bele: mekkora örömöt tud számunkra is okozni egy régóta vágyott, exkluzív ruha, egy egyedi nyakék vagy egy különleges stóla! Kicsit sem fogjuk zokon venni, ha valami ilyesmivel ajándékoz meg bennünket a párunk, nemde? Bár kétségtelen, hogy a legtöbb férfit valamivel mérsékeltebb lelkesedés fűti a ruhadarabokat illetően, azért ne áltassuk magunkat: ők is szeretnek jól kinézni, és különösen nagyra értékelik az exkluzív, márkás darabokat.

Legyen minőségi, exkluzív!

Az ajándék valójában attól lesz ténylegesen ajándékká, hogy örömet tudunk vele szerezni a másiknak. Ennek akkor van legnagyobb esélye, ha egyrészt eltaláljuk a kívánságát és az ízlését, másrészt valami olyannal lepjük meg, amit egyébként – mindennapi vagy alkalmi szükségletként – nem engedhetne meg magának. Vagy azért, mert kissé (vagy nagyon) túlnő az anyagi lehetőségein, vagy pedig mert egyszerűen felesleges luxusnak számít. Summa summarum: ha igazán szép és örömöt okozó ajándékkal akarjuk meglepni a párunkat, az exkluzív minőség és a különleges alkalmakra szóló darabok lebegjenek a szemünk előtt.

A kiegészítők

Ehhez a legjobb terepet egyértelműen a kiegészítők nyújtják, hiszen a mindennapi alapdarabokon túl nem feltétlenül van égető szükség rájuk, ugyanakkor minőségi kínálatban határ a csillagos ég. Na és melyik férfi ne szeretné egy-egy márkás darabbal megdobni a renoméját?

Övek

Az öv tipikusan egy olyan kiegészítő, ami viszonylag diszkrét módon, mégis sokat elmond viselőjéről: stílusáról, önbizalmáról, anyagi helyzetéről. Ha igazán minőségi darabot akarunk belőle választani, legjobb a valódi marha- vagy bivalybőr. A természetes hatású nyersbőrök inkább rusztikusabb stílusúak, és idővel patinásodnak. Ezzel szemben az úgynevezett fedett bőröknél a külső réteg lehet fényes vagy matt, teljesen sima vagy nyomott mintájú. Fényes változata nagyon jó választás alkalmi viselethez. Szintén az elegancia védjegye, ha a szíj letűzéssel van díszítve a szélén.

Ezenkívül az övcsat jellege meghatározó még: ha az elegáns megjelenés a cél, inkább kisebb és letisztultabb formájú legyen a csat, fényes vagy esetleg selyemfényű kivitelben.

Táskák

Az övnél jóval hangsúlyosabb kiegészítő a táska, mely akár az utcán, akár egy üzleti megbeszélésre érkezve mindenképpen szem előtt van. Egy márkás menedzsertáska azonban nemcsak státuszszimbólum – bár kétségtelenül ez is fontos szerepe –, hanem valóban praktikus és hosszú életű, minőségi társ a mindennapokban. Érdemes olyat választani belőle, melynek belső rekesze laptop vagy notebook biztonságos tárolására is alkalmas, és ezenkívül több praktikus külső és belső zsebbel rendelkezik. Szintén nagyon hasznos, ha kézitáskaként és vállra vetve egyaránt használható, köszönhetően a – többnyire lecsatolható és állítható – vállpántnak.

Ha viszont inkább valami fiatalosan stílusos utcai táskát szeretnénk, keresgéljünk az úgynevezett „cross body” (keresztbe vetve viselt) márkás táskák között – egy ilyennel garantáltan menő pasi lesz a párunk!

A nagy dobás

Ha ennél nagyobb tételben szeretnénk játszani és valami olyan exkluzív darabra beruházni, ami valóban nagyságrendekkel megdobja a különleges alkalmak eleganciáját, vásároljunk klasszikus, minőségi szövetkabátot. Hiszen hiába a szép öltöny, az ing és nyakkendő, ha aztán színházba vagy esküvőre menet agyonvágjuk a ráhúzott sportdzsekivel. Elegáns alkalmakra, de még az üzleti öltözék részeként is mindenképpen hosszú felöltő viselése ajánlott. Legszerencsésebb választás a klasszikus egyenes vonalú, sötét színű kabát lehetőleg gyapjút is tartalmazó minőségi szövetből. Lehet egysoros vagy kétsoros gombolású. A modernebb kivitel gallérvonalában akár lecipzározható meleg betét is található.

Szerencsére, ha ilyesmin törjük a fejünket, ma már akár webshopból vásárolva sem kockáztatunk, köszönhetően a visszaküldési garanciának.