0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

Szépségápolási tippek a szaunázáshoz

Az ősz és a tél sajnos az évnek az az időszaka, amikor a megfázás és az influenza miatti megbetegedések száma tetőzik. Míg egy finom, gőzölgő húsleves és a pihenés sokat segíthet ezek ellen a nyavalyák elleni küzdelemben, jó ötlet lehet megelőzésképp néhányszor elmenni akár szaunázni is, hogy erősítsd az immunitásodat, és elkerüld ezeket a betegségeket.

A közelgő ünnepek okozta stressz is kiváló okot adhat egy kiadós izzadásra a szaunában. Nem árt néhány bőrápolási szabályt is betartanod. A legfontosabb közülük talán a bőröd alapos megtisztítása, hogy megfelelően lélegezni tudjon. Így már semmi sem akadályozza meg, hogy az izzadással távozni tudjanak a méreganyagok a szervezetedből. Ehhez pedig segítséget nyújthatnak a QMS Medicosmetics Hungary mélytisztítói, amelyek mélyen a pórusokba hatolva, mégis kíméletesen szabadítják meg a bőrödet a szennyeződésektől. 

A szaunázással erősítheted az érrendszeredet, illetve a felszabaduló gőz kifejezetten jót tesz például a légzőszerveknek és a bőrnek is. Egy alapszabály van, ha magas a vérnyomásod, akkor nem szabad használnod. Emellett fontos még, hogy a belépés előtt és a kilépéskor is zuhanyozz le, illetve ne maradj 15 percnél tovább bent. 

Fontos az elvesztett nedvesség visszajuttatása is a bőrödbe!

A nők gyakran tévesen feltételezik, hogy a szaunában felszabaduló gőzök hidratálják bőrüket. Pont az ellenkezője történik, hiszen izzadást váltanak ki, amely nedvességet és természetes olajokat von ki a bőrből. 

Pontosan emiatt fontos a bőséges hidratálás, mivel így a szervezetedet felkészültebben éri majd a szaunában tapasztalt intenzív meleg. A szaunázás után pedig érdemes a QMS hidratálókkal pótolni a bőrödből elveszett nedvességet. 

Remek lehet erre a célra például a QMS Hydro Foam hab állagú hidratáló maszk. A használata rendkívül egyszerű. Első lépésként rázd fel a flakont, majd vigyél fel egy diónyi habot az arcodra! Ez körülbelül 15 perc alatt beszívódik, ha netalántán valamennyi mégis fennmarad, azt gyengéden masszírozd bele a bőrödbe!

Jól jöhet még a QMS Firming Body Lotion is!

Ez a termék egy kollagénes feszesítő testápoló, amely a NEOTEC A15 kollagénnek és a hialuronsav, illetve a kukoricából kinyert cukor komplexnek köszönhetően intenzív hidratálással teszi simává és rugalmassá a bőrödet. 

Ne feledkezz meg a hajadról sem!

Egyes fodrászok szerint a napsugárzás és a túlzott hajfestés mellett a szauna nem megfelelő használata a túl száraz haj egyik leggyakoribb oka. Ezért tanácsos egy nedves törülközőt turbánként használni a haj védelmére, ha a nap végén nem szeretnél már fáradni a hajápolással. 

Ellenkező esetben simítsd át a szokásos balzsamot hajkoronádon, akár a szaunába lépés előtt vagy közvetlenül a szaunázás után. Az intenzívebb hatás érdekében érdemes lehet még egy szaunasapkát is felvenned. Ez az a trükk ugyanis, amelytől sok nő szerint puhább és fényesebb lesz a hajuk, mint amikor zuhany alatt használják a termékeket.

Nagyszerű, ha betartod a fentebb leírt tippeket, de a legfontosabb talán az, hogy az “én-időd” élvezetére koncentrálj.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok