-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

Hogyan erősítsük a Wifi jelet?

Küszködik a lassú internettel és az internetes holtpontokkal otthonában vagy munkahelyén? A gyenge WiFi-t a WiFi-t blokkoló anyagok , például vastag falak, fém, beton, üveg, valamint más eszközök jelinterferenciája okozhatják. Ilyen körülmények között az első dolog, amit meg kell próbálnia, az útválasztó áthelyezése. Ha az útválasztót egy nyitott központi helyre helyezi, az megoldhatja a vezeték nélküli lefedettség problémáját. Sajnos ez néha nem ilyen egyszerű. Néha további intézkedésekre van szükség, például az útválasztó antennáinak cseréjére, nagy hatótávolságú antennák vásárlására vagy akár új WiFi-berendezések vásárlására, amelyek javíthatják vagy nem javíthatják a lefedettséget. Ha minden tőlünk telhetőt megpróbált a WiFi jel javítása érdekében, sikertelenül, fontolja meg a WiFi jelerősítő kipróbálását. Kifejezetten a WiFi hálózat lefedettségének javítására készültek.

Mi is az a Wifi jelerősítő?

A WiFi jelerősítők (más néven internet boosterek) kiterjesztik a WiFi rendszer lefedettségi területét azáltal, hogy megerősítik vagy felerősítik a vezeték nélküli jelet, és a kívánt területekre továbbítják. Ennek eredményeként többé nem kell megküzdenie a gyenge WiFi-vel otthonában vagy üzletében.

Különféle típusú WiFi-erősítő modellek állnak rendelkezésre; Különböző kialakításúak, hatótávolságuk, erősítési teljesítményük és frekvenciasávhasználatuk.

  • Fali csatlakozó vagy asztali kialakítás: Két különböző típusú erősítőstílus áll rendelkezésre. Némelyik egyszerűen csatlakoztatható az áramforráshoz, és nagyszerűen javítja a jelet egy szobában, míg mások egy asztalon, asztalon vagy polcon ülnek, és erősebb külső antennákat használnak, amelyek több helyiségben is képesek javítani a jelet.

  • Tartomány: A legtöbb útválasztó hatótávolsága 100-150 méter. Az ezen a tartományon kívül eső eszközök csatlakozási problémákat tapasztalhatnak. A WiFi booster modelltől függően átlagosan 300-2000+ négyzetméterrel növelhetik a hatótávolságot.

  • Frekvenciasávok: Kétféle WiFi jelerősítő létezik – egysávos és kétsávos. Az egysávos boosterek csak egy frekvenciasávot (2,4 GHz vagy 5 GHz) használnak az adatátvitelre. Másrészt a kétsávos WiFi boosterek mindkét GHz-es frekvenciát használják az adatátvitelre; az egyik sáv kizárólag az útválasztóval kommunikál, a másik sáv pedig a vezeték nélküli eszközökkel.

A WiFi jelerősítők csak vezeték nélküli eszközökkel működnek?

Nem.

A WiFi boosterek vezeték nélküli és vezetékes eszközökkel működnek. A boosterek többsége rendelkezik legalább egy Ethernet-porttal, amely nyomtatókhoz, számítógépekhez, okostévékhez és játékkonzolokhoz használható.

A beállítási folyamat kissé eltér a korábban tárgyalttól. Ahelyett, hogy vezeték nélkül csatlakoztatná az eszközöket az erősítőhöz, Ethernet- vagy gigabites ethernet-kábeleket kell használnia az eszköz és az erősítő csatlakoztatásához.

A WiFi erősítők növelik az internet sebességét?

Az internetszolgáltatótól (ISP) kapott internetsebesség jelenti a szűk keresztmetszetet, a WiFi booster nem fogja növelni az internet sebességét.

A WiFi boosterek azonban nagy teljesítményű erősítőket és antennákat használnak a jel nagyon hatékony erősítésére és sugárzására. Ennek eredményeként úgy tűnik, mintha javítanák az internet sebességét.

Tegyük fel például, hogy vásárolt egy WiFi-erősítőt, amely akár 750 Mbps-t is támogat, de az internetcsomagja tökéletes körülmények között csak legfeljebb 300 Mbps-ot biztosít. A WiFi booster nem fogja varázsütésre növelni az internet sebességét 300 Mbps-ról 750 Mbps-ra, csak azzal működik, ami elérhető.

Az erősítő átveszi a meglévő jelet, és erősebb jelet tesz lehetővé, ami lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök számára, hogy gyorsabb WiFi sebességet tapasztaljanak.