19 °C, Budapest
19 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Határtalan élmény a longfill aromákkal

Az elmúlt években egyre nagyobb jelentőséget nyernek a Shake and Vape liquidek, ha alaposabban megvizsgáljuk a népszerű aromákat. Magyarra lefordítva ez annyit jelent, hogy itt az úgynevezett “rázd és gőzöld” termékekre gondolunk. A Shake and Vape kategórián belül is elkülönítünk két típust: a shortfill, ami rövid töltést igényel, valamint a longfill, ami több alapfolyadékot és hosszabb töltést igényel.

Hogyan működik a longfill aroma?

Ma már rengeteg aroma érhető el különböző ízben és más-más alkalmazási, keverési módban. Elég megnézni egy ezzel foglalkozó oldal felhozatalát, mint amilyen a Liquid-Aroma.hu is, és a kiegészítők, alapfolyadékok és bázisok kínálata is hatalmas. Ha egy piac ilyen nagyra növekszik, akkor előbb-utóbb megjelennek az újdonságok, mint amilyen a longfill aroma. Erről elsősorban azt érdemes tudni, hogy vannak olyan termékek itt is, amelyekhez szükséges pár nap érlelés, de más longfill aromáknál az egyes összetevők már úgymond előérleltek, így szinte a keverést követően egyből fogyaszthatóvá válnak. Az érési folyamatra itt inkább úgy tekintünk, mint egyfajta bónusz, egyáltalán nem feltétel a fogyaszthatósághoz.

A longfill aromákat mindenkinek ajánljuk függetlenül attól, hogy nikotinmentes vagy nikotinos elektromos cigarettázóról beszélünk, minden igénynek megfelel. Az elkészítés részleteit tekintve elsősorban kapunk egy általában 60 milliliteres flakont (néhány esetben ez lehet 120 vagy 250 is), amibe igény és saját preferencia szerint tölthetünk 10-50 milliliter aromát. Fontos: minden esetben alaposan olvassuk el és próbáljuk követni a gyártói ajánlást. Ellenkező esetben kellemetlen élmény is érhet minket, mert ha túl kevés az alaplé, akkor nagyon tömény, erős lesz a végeredmény, sok alaplével pedig szinte teljesen ízetlen lesz az aroma.

Szerencsére a flakonokon is van segítség, egy kis csíkkal van megjelölve, meddig érdemes feltölteni a koncentrátumot a használandó PG-VG bázisfolyadékkal. Ezután már nincs más dolgunk, mint az egészet összerázni és élvezhetjük is az ízvilágot.

Mire figyeljünk longfill használata során?

Amire mindenképpen figyeljünk oda, ha úgy döntünk, ideje kipróbálni egy longfill aromát, hogy önmagában semmilyen körülmények között sem használhatóak. Minden longfillhez szükség van egy általunk preferált alapfolyadékra. Mindemellett, ahogy az előzőekben már említettük, az arányokról se feledkezzünk meg. Az üvegben található aroma PG-nek számít, így ezt is kalkuláljuk bele, amikor az átlagos 70% VG - 30% PG kombinációt akarjuk összehozni. Azért fontos az ajánlásokat követni, mert a gyártó úgymond erre vállal garanciát, hogy ebben az összeállításban kaphatjuk a megvásárolt élményt.

Nézzünk alaposan utána

Minden újdonság felfedezésénél érdemes alaposan tájékozódni, nincs ez másképp a longfill aromák esetében sem. Olvassunk véleményeket, nézzünk oktatóvideókat még mielőtt kiválasztjuk a kívánt aromát és kipróbáljuk.