-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

A Tinder csaló – A film, amiről mindenki beszél

A Netflix „A Tinder csaló” című dokumentumfilmje, amely az elmúlt két hétben a legnézettebb lett a platformon, a sorozatos csaló, Shimon Hayut történetét meséli el, aki az izraeli gyémántmágnás, Lev Leviev fiaként adja ki magát Simon Leviev néven.

Mint mindannyian tudjuk, a Tinder egy társkereső alkalmazás, de kiderül, hogy ez a legnagyobb rémálom több európai nő számára, akik áldozatul estek annak az izraeli csalónak, akiről eredetileg azt hitték, hogy elbűvölő hercegük.

Hayut séma ugyanaz. Jól választja meg áldozatait a Tinderen. Általában 30 év körüli nőkről van szó, akiket elkápráztat magas életszínvonala, amit bemutat nekik. Ezután több százezer dollárt nyúl le tőlük. Hayut az egyik nő pénzét használja arra, hogy finanszírozza a randevúzását egy másik nővel, és ez sokszor megtörténik…

Történetük lenyűgöző, ugyanakkor szomorú és komikus

A Simon Levievnek magát kiadó férfi kezdetben aktívan levelezni kezdett áldozataival, fényképeket küldött nekik jachtokról, magánrepülőgépekről, sportautókról, népszerű éttermekből, 5 csillagos szállodákból és luxusüdülőhelyekről. Jól néz ki, és mindig drága ruhákba van öltözve.

Hayutnak valóban sok áldozata van, és lenyűgözőek az összegek, amelyekkel sikerült elhurcolnia őket. Elképzelni is nehéz, hogy egy 30-as éveiben járó nőnek milyenek lehetnek. A híres mondás, hogy "a szerelem vak" teljes mértékben érvényes itt.

Hatalmas kölcsönöket vesznek fel, és hozzáférést biztosítanak neki a hitelkártyájukhoz, hogy segítsenek szeretteiken a nehéz időszakban, aki azt állítja, hogy ellenségeik üldözik. A való életben a mai napig fizetik ezeket a hiteleket.

2017-ben az Interpol és az izraeli rendőrség letartóztatta Shimon Hayutot Görögországban. 15 hónap börtönbüntetésre ítélték csalás, személyazonosság-lopás és hamisítás miatt Izraelben, de 5 hónappal később jó magaviselet miatt szabadon engedték.

Az igaz történeten alapuló filmben azt is megtudhatjuk, hogy Instagram-fiókja a mai napig aktív és ma is békésen és boldogan él hazájában.