-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

Milyen legyen a gyerek karórája?

Már az egészen kicsi gyerekek is hamar felfedezik a karórák világát. Persze játékórát is vásárolhatunk neki, de ezzel az erővel nyugodtan megvehetjük első igazi óráját is. És hogy miért jobb, ha gyerekórát kap játékóra helyett? Az igazi óra ugyanis működik! Így már egészen kicsi korától érzékelheti az idő múlását, és memorizálhatja a számokat. A gyerekeknek gyártott órák ára nem magas, így nem túl nagy befektetés egy neki tetsző karóra megvásárlása.

A gyerekek példaképként tekintenek a szülőkre

A szülők mintaként szolgálnak a gyerekeknek, ezért nem meglepő, ha a kislányok szeretnék kipróbálni anya magassarkú cipőjét, a fiúk pedig szívesen ülnének apa kocsijába a volán mögé. Egyelőre nem minden vágyuk teljesíthető, azonban a karóra viselése kivétel ez alól. Amikor látják csuklónkon az óránkat, ők is szeretnének ilyet hordani. Az Órashop.hu oldalán minden gyerekóra megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket elvárunk egy gyerekeknek készített órától. 

Miben különbözik a gyerek karóra a felnőttekétől?

Mondhatnánk, hogy alapvetően semmiben, hiszen ugyanolyan kiváló szerkezet ketyeg bennük, mint a felnőtt változatban, és ugyanazokból az anyagokból készítik, mint az azonos kollekció felnőtt tagjait. A különbség csupán annyi, hogy a gyerekek csuklójának méretéhez igazodva a gyerekórák szíja keskenyebb és rövidebb, és az óra tokja is kisebb, a mintázata pedig változatosabb. 

Milyen egy jó gyerek karóra?

Mivel a gyerekek futkároznak, rohangálnak, játszótereznek, fociznak, ide-oda csapják a kezüket, gyakran beleütik az órát a mellettük levő tárgyakba, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekóra strapabíró legyen. Általában egy jó minőségű gyerekóra úgy van kialakítva, hogy gond nélkül bírja a megpróbáltatásokat, hiszen a gyerektől nem várhatjuk el, hogy állandóan az órájára vigyázzon. A gyerekórák műanyagból készülnek, és szilikon szíjjal rendelkeznek. Ez a két anyag biztosítja, hogy az óra ellenálljon a külső hatásoknak, és könnyen tisztítható legyen.

Az órák vízállósága

Érdemes arra is odafigyelni, hogy az óra vízállósága minimum 30M/3ATM legyen. Ez a jelzés azt jelenti, hogy az óra ellenáll a fröccsenő víznek, ezen kívül hordható esőben, és kezet is lehet benne mosni. Viszont beszéljük meg gyermekünkkel, hogy a fürdéshez vagy az uszodában, strandon az órát nem hordhatja. Ha sokat jár a gyermek strandra, vagy esetleg úszó, akkor válasszunk inkább 50M/5ATM vagy 100M/10ATM vízállóságú órát, amiben nyugodtan vízbe is mehet, és nem kell azon aggódnia, hogy ha leveszi, akkor elhagyja.

A gyerekórák mintája

Szebbnél szebb, színesebbnél színesebb órák közül lehet válogatni, itt tényleg kizárólag a gyermek ízlésére lehet hagyatkozni. Akár mesefigurás, akár tematikus órákat, akár a felnőttekéhez hasonló egyszerű, letisztult órákat is vásárolhatunk.

Örüljünk annak, ha gyermekünk órát szeretne hordani, és lepjük meg őt egy kedves darabbal. Nagyobb gyerekek esetén érdemes őket beavatni a vásárlásba, vagy utalványt vásárolni, hogy biztosan neki tetsző legyen az új órája.