8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
11°
2022.11.26. szombat, Virág
filter.hu filter.hu

A megfelelő biciklis kulacs kiválasztása

Mint minden termék vásárlása előtt, az ideális biciklis kulacs kiválasztása előtt is érdemes alaposan tájékozódni. A felhozatal hatalmas és már szinte minden nagyáruházban, filléres boltban lehet kapni. Ennek rengeteg előnye és hátránya van, de mindenesetre igaz az, hogy érdemes körültekintőnek lenni, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés minket.

A bicikliseknek a kulacs az egyik legfontosabb kiegészítő

Az egyszer használatos, eldobható flakonok ideje lejárt. A környezetbarátok az elmúlt években előtérbe kerültek, így mind a gyártók, mind a felhasználók elindultak a fenntartható, strapabíró és egyben zöld megoldások irányába. Ezért aztán találhatunk például a Termoszbolt.hu oldalán prémiumminőségű kulacsokat. A kiválasztásnál tartsuk szem előtt azt, hogy hosszú távra keresünk megoldást. Ezért sem jó, ha olcsón szeretnénk megúszni, például ásványvizes flakonnal. Utóbbi többszöri használat után nem megoldható, a biciklin lévő kulacstartóba egyáltalán nem passzol. 

Folyadékbevitelre mindig szükség van. Legyen szó csak egy pár perces biciklizésről, ha az éppen a nyári hőségben történik, mindenképpen vigyünk magunkkal vizet! Mivel rövid útról beszélünk, így nem biztos, hogy viszünk magunkkal hátizsákot. Erre nagyszerű megoldás az, ha a kerékpárra felszerelünk egy tartót, és abban elhelyezzük hű társunkat, a biciklis kulacsot.

Ez még nem minden, ugyanis napjainkban már nem csak egyszerű kulacsokat találhatunk a piacon. Ugyan, ahogy az előzőekben említettük, szinte bárhol kaphatunk ilyen eszközt, érdemes inkább erre specializálódott cégeket, webshopokat felkeresni. Ezeken a helyeken garantált a minőség, és hogy azt kapjuk, amire szükségünk van. Az sem utolsó szempont, hogy egy kulaccsal rengeteg pénzt spórolhatunk, mivel teljes mértékben elhagyhatjuk a palackozott üdítők vásárlását.

A kulacsa anyaga egyáltalán nem mindegy

A kulacsvásárlás sarkalatos pontja nem más, mint a kulacs anyaga. Beszéltünk környezeti szempontokról, így mindenképp tartsuk szem előtt, pontosan miből készült. A kulacsok anyaga általában műanyag, viszont műanyag és műanyag között is hatalmas különbségek vannak. Saját és családunk egészségét tartsuk elsődlegesen eszünkben, így fokozottan figyeljünk arra, mégis mit akarunk tölteni a kulacsba. Rossz minőségű tároló esetén még káros anyagok is kioldódhatnak, amiket aztán elfogyasztunk.

A legtöbb veszélyt az rejti, ha távol-keleti, filléres webshopokból rendelünk, és még arra sem figyelünk, hogy BPA mentes-e a kulacs. A legbiztonságosabb az, ha Európából, vagy hazánkból származó terméket választunk, ugyanis ezek garantáltan be vannak vizsgálva, azaz mind a magyar, mind az uniós elvárásoknak megfelelnek.

A megjelenés nem lehet kérdés

Ha fontos számunkra a legapróbb kiegészítők kinézete, akkor sem kell aggódnunk. Garantáltan találunk kulacsot olyan méretben és stílusban, ami megfelel az igényeinknek. Mindenféle színben, grafikával találhatunk a palettán biciklis kulacsot. Válaszd hát ki a sajátodat!