13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Az e-kereskedelem növekedése a futárszolgálatokra is hatással van

Az utóbbi években jelentősen bővült a kiskereskedelemben az e-kereskedelem részaránya globálisan és hazai szinten is, megugrott a webáruházak száma, egyre több vásárlást bonyolítunk online. A szakemberek jelentős növekedést prognosztizálnak az elkövetkezendő évekre is már a B2B szektorban.

A webáruházakban vásárolt termékek esetében a háztól házig szolgáltatás, vagyis a futárszolgálatok által végzett kiszállítás a legnépszerűbb, és a futárszolgálatok feladatainak túlnyomó részét is a webáruházi rendelések teszik ki. Ez, illetve a várható további növekedés komoly infrastruktúrát, számítógépes rendszert, rugalmas ételkiszállítási szoftvert igényel, mert bizony a vendéglátásban is megjelentek ezek a trendek!

Futárszolgálati rendszerek, szoftverek

Az online megrendelések teljesítése a kiszállítással válik egésszé, ebben a feladatban pedig nagy szerep jut a csomagszállítást, kiszállítást végző futárszolgálatoknak. A zökkenőmentes működés érdekében a webáruházak és a futárszolgálati rendszerek összekötése szükséges, ezt biztosítja a Deliveo: Futár szoftver is.

A futárszolgálati szoftverek a felmerülő feladatok ellátására alkalmas teljes körű megoldást jelentenek. A különböző modulok segítik az ügyfélszolgálat és a futárok munkáját, lehetőséget adnak az ügyfelek számára a küldemények követésére. Az éttermi ételkiszállítással kapcsolatos folyamatokat is képesek kezelni.

Összeköttetés a futár és a webáruház között

A rendelések gyors és hatékony kezelése csökkenti a diszpécserek, futárok terhelését, a pontos, követhető kézbesítés növeli az ügyfelek elégedettségét, elkötelezettségét, így végeredményben profitot termelhetünk.

A futár vagy ételkiszállítási szoftverek a legismertebb, legkedveltebb webshopokhoz biztosítanak összekötési lehetőséget, ezáltal egyre több vállalkozás számára elérhetőek. A webáruházak forgalmának növekedése egyre több feladatot ró a tulajdonosokra, üzemeltetőkre, és a megrendelések számának megugrása tökéletes rendszert kíván, amely rugalmasan tudja kezelni az ügyeket.

A webshop modul lehetővé teszi a beérkezett rendelések átadását a futárszolgálat rendszerébe API-n keresztül egy gombnyomással, vagyis nincs többé szükség fájlok másolgatására, ezzel leegyszerűsödik a folyamat, kevesebb erőforrást igényel, amely átcsoportosítható más területekre. 

Mit nyújtanak a webshop pluginok?

A webáruházak menedzsment rendszerbe kötésével egyszerűsödnek a feladatok, hiszen a rendelések gyorsan, tömegesen továbbküldhetőek a szoftvernek. Az ügymenet gyorsítása, egyszerűsítése érdekében lehetőség nyílik számtalan további feladatra is. A pluginok biztosította összeköttetés révén elemzések, értékelések készítésére is van mód, így például felmérhető a vásárló hangulata, visszajelzése. 

Minden webáruháznak egyedi igényei vannak, így olyan szoftvert érdemes választania, amely rugalmasan tudja kezelni ezeket, de ugyanilyen lényeges az is, hogy illeszkedjen a webshop infrastruktúrájához, biztosítson testreszabhatóságot.