8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Hogyan játsszunk tengerimalacunkkal?

A tengerimalacok igénylik a társaságot, ennek hiányában ugyanúgy unatkoznak, mint más házi kedvencek. Rengeteg módja létezik, hogy elszórakoztassuk és lefoglaljuk őket, ami hozzájárul ahhoz, hogy vidámak és egészségesek maradjanak.

A tengerimalacok játékos, kíváncsi állatkák

Rengeteg rágásra és sok játékra van szükségük, hiszen lételemük, hogy felfedezhessenek, és újabb játékokat ismerhessenek meg. Felelősségteljes gazdiként gondoskodnunk kell arról is, hogy megfelelő környezetet teremtsünk számukra, melyben jól érezhetik magukat. Ehhez beszerezhetünk kifejezetten tengerimalacok számára javasolt felszereléseket, kiegészítőket a Tengerimalac Webshop bőséges kínálatából.

Az ideális élettér mellett fontos, hogy párban tartsuk őket, ezáltal akkor sem fognak unatkozni, amikor épp dolgozunk. Érdemes nagyobb méretű ketrecet választani, melyben kényelmesen elférnek, és elegendő hely marad a játékaiknak, búvóhelyüknek egyaránt.

A malackák számára egy búvóhely nélkülözhetetlen tekintve, hogy zsákmányállatok, természetes ösztönük, hogy szeretnek elbújni. Egy kis odú, ahol biztonságban, kényelmesen érezhetik magukat, létfontosságú a jó közérzetük érdekében. Tökéletes például egy kis házikó vagy egy alagút. Imádják a szénából készült alagutakat is, melyet kedvükre rágcsálhatnak, ugyanakkor el is rejtőzhetnek benne.

A rágcsálnivalók szintén elengedhetetlenek a kedves kis lényeknek. A fogaik folyamatosan növekednek, állandó koptatásra, rágcsálásra van szükségük. A széna mellett célszerű keményfát is biztosítani számukra, például juharfát, almafát vagy tölgyet. Kizárólag olyat, amely nem érintkezett korábban semmilyen vegyszerrel!

Szerencsére széles választékból válogathatunk fogkoptatók, rágcsálnivalók terén is, melyeket elhelyezhetünk a malackák lakhelyén. A játékos nasik segítenek a malacok szellemi és testi képességeik fejlesztésében is. Evés és szórakozás egyszerre: egy malacka számára nem is létezhet jobb elfoglaltság!

Apró, csörgő játékok tengerimalacoknak

A tengerimalacok azonnal felfigyelnek már egy apróbb csörgő hangra is. Ez nem véletlen, hiszen egy zacskócsörgést nagyon szórakoztatónak találnak. Emiatt is szeretik annyira a csörgő játékokat, melyekkel kellően lefoglalhatják magukat.

A malackáknak a ropogó, csörgő hangok felettébb érdekesek, emiatt jó választás, ha néhány zörgősebb játékot is beszerzünk nekik, például csörgő alagutat, kisebb gömböket. Akár egy csengős szénatartót.

A játékok mellett figyelni kell a mozgásigényükre is!

Malackák szabadidős tevékenysége

Az időnkénti helyváltoztatás, és a természetben való szaladgálás jót tesz nekik, ezért amikor csak tehetjük, engedjük egy kicsit legelészni őket a kertünkben. Tengerimalac kifutóval biztonságossá tehetjük a kint töltött időszakot. A kifutón belül is fontos elhelyezni egy kis bújókát, ahová elrejtőzhetnek, amikor szükségesnek érzik.

Nem szabad elfeledkezni az önitatóról, különösen a melegebb időszakokban, amikor jóval több a folyadékigényük.