-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

A Sands ma jelentette 2022 második negyedévének

A Sands ma jelentette 2022 második negyedévének 1,04 milliárd dolláros bevételét, ami 10,9%-kal alacsonyabb az előző évinél, mivel a növekedést a makaói korlátozások hátráltatták. 

A különleges közigazgatási területen lévő ingatlanjainak eladásai összességében csökkentek. Ezek a helyszínek jelenleg zárva vannak, mivel a régió a Covid-19 következő hullámát lovagolja meg, és július 23-án nyitnak újra.

Ezzel szemben a Las Vegas Sands szingapúri fióktelepének, a Marina Bay Sandsnek az eladásai több mint kétszeresére, 679 millió dollárra nőttek. A Marina Bay Sands bevételeinek ugrásszerű növekedése elsősorban a kaszinó bevételeinek köszönhető, amelyek 124,2%-kal nőttek az előző évhez képest. Az étkezésből és italozásból, a kongresszusi, kiskereskedelmi és egyéb szolgáltatásokból származó bevételek szintén megduplázódtak.

Goldstein ezt az erős növekedést a Covid-19 intézkedések enyhülésének tulajdonítja Szingapúrban, és elmondása szerint további növekedésre számít, ha az online kaszinókat legalizálják az országban.

"A világjárásra vonatkozó korlátozások enyhítése Szingapúrban és számos forráspiacon lehetővé tette a Marina Bay Sands pénzügyi eredményeinek biztató javulását" - mondta Goldstein.

"Idővel jelentősebb fellendülésre számítunk, ahogy Szingapúr működésbe lép, és további enyhítő intézkedéseket vezetnek be a régióban."

Hozzátette, hogy a vállalat 1 milliárd dolláros beruházása a Marina Bay Sandsbe lehetővé teszi, hogy a "prémium ügyfeleket" kiszolgálja. Ennek eredményeképpen új lakosztálytermékeket és kényelmi szolgáltatásokat fejlesztett ki, hogy ezeket a luxusvendégeket célozza meg.

"További ajánlatokkal bővülünk 2022 és 2023 hátralévő részében" - mondta Goldstein. "És ez olyan funkciókat fog tartalmazni, amelyek a legmagasabb szintű utazási élményt kereső prémium ügyfeleket szólítják meg".

"Szingapúr továbbra is kiváló piac a további befektetésekhez."

Grant Chum, a Sands China leányvállalatának operatív igazgatója hozzátette, hogy az üzemeltető elkötelezett a "hosszú távú befektetések" mellett Szingapúrban, és elmondta, hogy a Marina Bay Sands egyedülálló lehetőséget jelent a vállalat számára.

"Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Marina Bay Sandset a világ legjobb épületének tartjuk" - mondta Chum. "És a mi szemünkben ez egy hihetetlen lehetőség arra, hogy folytassuk a befektetést, üzemeltessük az épületet és idővel növeljük azt".

Chum azt is elmondta, hogy a Las Vegas Sands pozitívan értékeli termékeinek potenciális beáramlását Makaó növekvő "prémium tömeg" szegmensébe, a junketektől való szélesebb körű eltávolodás közepette.

"Úgy gondolom, hogy Makaó egésze megnézheti, hogy az egyes üzemeltetők hogyan csoportosítják át eszközeiket" - folytatta Chum. "De ami minket illet, különösen az elmúlt két évben kifejlesztett új termékeinkkel, eléggé pozitívan állunk ahhoz, hogy a szerencsejáték-piac nagy része a prémium tömegszegmens felé mozdul el."

Ami a Szingapúron kívüli marketinget és felvásárlásokat illeti, Patrick Dumont, a csoport operatív igazgatója szerint a vállalat "az alapoktól kezdve" építkezik.

"A múltban is hallották tőlünk, hogy a tőke legnagyobb és legjobb felhasználása az, ha az alapoktól kezdve építkezünk" - mondta Dumont. "Ha megnézzük a vállalat történetét és sikerét, a részvényeseknek nyújtott megtérülésen túl a vállalat ezt úgy érte el, hogy kihasználta a stratégiáját, amely szerint nagyméretű integrált központokat épít új joghatóságok területén."

"Ez a mi fókuszunk."