-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

Fűtés klímával? Persze!

Az utóbbi időszak energiaválsága miatt egyre többen gondolkodnak alternatív fűtési megoldásokban. Cikkünkben ismertetjük a lényeges különbségeket a hagyományos és fűtő klímaberendezések esetében, valamint azok előnyeit is végigvesszük!

Hőszivattyú mint alternatív opció

A hőszivattyú alkalmazása fűtésre jelentős segítséget nyújthat, ha célunk a számla összegének alacsonyan tartása, közben pedig a komfortos hőmérséklet biztosítása otthonunkban. A gáz vagy a faüzemű fűtésnél jóval kevesebbet kell költenünk hőszivattyús fűtésre, emellett károsanyag-kibocsátástól sem kell tartanunk. A beüzemelés sem jelent különösebb gondot, nincs szükség engedélyek és tervek beszerzésére, valamint bélelt kéményre sem.

Tekintsd meg a Komfort Plus praktikus hőszivattyúit, és emeld új szintre otthonod fűtését!

A hőszivattyú fűtésre való használatát az elektromos szolgáltatók is szorgalmazzák. Amennyiben ilyennel rendelkezünk otthonunkban, az október 15. és az április 15. közötti időszakban kedvezményesen szolgáltatnak elektromos áramot a berendezéshez. Amennyiben pedig napelemmel egészítjük ki a hőszivattyút, a rezsiköltségeket akár teljes mértékben le is nullázhatjuk.

Inverteres klímák

A hűtésre és fűtésre is alkalmas klímaberendezések között találhatunk olyan típust, amely kimondottan a fűtési funkciók ellátására lett optimalizálva. Ettől függetlenül természetesen nyáron is kellemesen hűti a lakást, ám a fűtőteljesítményét akár kemény mínuszokban is kihasználhatjuk minden probléma nélkül.

A hagyományos, inverteres klímák esetében a technológia megegyezik a téliesített berendezésekkel, ám nem található bennük csepptálca, valamint karterfűtés. Ez azt jelenti, hogy nagy hidegek esetén a kültéri egység aljában felhalmozódó jég a berendezés meghibásodását eredményezheti. Éppen ezért ezeket a fajta klímákat inkább átmeneti időben vagy kiegészítésként érdemes alkalmazni.

Magas teljesítményű, téliesített klímák

A téli hidegre optimalizált klímaberendezésekben a csepptálca és a karterfűtés segíti a komfortos meleg biztosítását. Előbbi egy olyan eszköz, amely a leolvasztási periódusban lecsöpögő folyadék fagyását akadályozza meg a gép aljában. 

Utóbbi pedig abban lesz segítségünkre, hogy előmelegíti, valamint melegen tartja a kültéri egységben található kompresszor olaját. Így akkor sem kell aggódnunk az olaj megdermedésétől, ha rendkívül hideg időjárásban indítjuk el a berendezést. Máskülönben a kompresszor élettartama jelentősen lecsökkenhet, amely különösen nagy hidegben rendkívül rosszkor jöhet, megfelelő fűtés hiányában.

Látogass el a Komfort Plus weboldalára, ahol nagyszerű fűtő- és hűtőberendezések között válogathatsz! Válaszd a megbízható, magas minőségű gépeket, hogy komfortos hőmérsékletet élvezhess otthonodban az év minden napján!