0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2022.11.30. szerda, András, Andor
filter.hu filter.hu

Miket érdemes varrni wellsoft anyagból?

A varrás egyre népszerűbb hobbinak számít ismét minden korosztály körében. Nem csoda, hiszen ez egy nagyon hasznos tudás, ami ráadásul megadja az alkotás örömét, és a fantáziánk szabhat csak határokat. Ha szereted a pihe-puha dolgokat, vagy szeretnéd meglepni a szeretteidet valami ilyesmivel, akkor a wellsoft anyagnál keresve sem találhatnál jobb választást.

Mi is az a wellsoft?

Szőrmeszerű, nagyon rugalmas és finom anyag, aminek a felületi bolyhai akár 5 mm-esek is lehetnek. Változatos felületi képekkel találkozhatunk, az egyszerűtől a különböző stílusú mintákig.

Te is szeretnél valami bolyhos újdonságot készíteni, de még nem találtad meg a hozzávaló alapanyagokat? Nézz szét a K-ELME oldalán, és találd meg a legszebb mintás wellsoft anyagokat!

A wellsoft anyag 100%-ban műszálból készül, de a legfinomabb fonalakból, így sok tekintetben jobb organikus megfelelőinél. Nagyon jól tartja a színét és sokkal melegebb érzetet ad viselőjének. Tisztán tartása és tisztítása is egyszerűbb a természetes eredetű anyagoknál, és a száradás is lényegesen gyorsabb.

Jó tanácsok a felhasználáshoz

A szabás előtt érdemes mindig ellenőrizni, hogy a kiválasztott anyag minden irányból egyforma színhatású-e, és ezek alapján érdemes az alkatrészeket jelölni. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a bolyhos anyagok esetében jobb kerülni az anyag forgatását a szabás során, és így biztosan nem lesznek eltérő árnyalatúak az egyes darabok.

A szabás során az anyagból hatalmas mennyiségű szösz jön ki. Emiatt érdemes inkább apró, finom mozdulatokkal dolgozni, hogy a végén egyben tudjuk kirázni a felgyűlt felesleges aprócska szálakat. 

A varrás során mindig érdemes vékony tűvel dolgozni.

Pihe-puha pizsama wellsoft anyagból

Ahogy közelednek a hidegebb idők, mindenki elkezd vonzódni a puha és meleg hatású anyagokhoz. Szeretjük a bolyhos pulcsikat, a vastag és meleg “TV-nézős” takarókat, a szőrös otthoni zoknikat, és úgy összességében mindent, ami egy kicsit is a bekuckózás érzetét kelti bennünk. Erre pedig tökéletesen alkalmas anyag a wellsoft. És ha már ennyi mindent lehet belőle készíteni, miért ne lenne tökéletes az alváshoz is? 

Gyerekek és felnőttek számára egyaránt lehet belőle bohókás pizsamákat készíteni, amikben aztán csupa móka lesz a lefekvés időszaka is. A gyerekek kimondottan kedvelik a különböző mesefigurás vagy éppen állatmintás anyagokból készült dolgokat, de ha annyira ügyes vagy, hogy nem az anyag mintájával játszol, hanem valamilyen figura alapján egy mesehőst tudsz faragni éjszakára a gyerkőcből a pizsi által, akkor biztosan nem lesz többé küzdelem az ágyba kerüléssel.

A felnőttek pedig akármennyire is jól leplezik a nap nagy részében, a legtöbbekből otthon, a négy fal között előbújik a gyermeki én. Ilyenkor jólesik időnként rajzfilmeket nézni, játékokat játszani, belebújni egy meleg és puha pizsamába, és csak egy kicsit elfeledkezni a felnőtt élet hétköznapi gondjairól egy forró kakaóval vagy egy teával a kezükben.