13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Egyedi szoftverfejlesztés vállalatok számára

Az egyedi szoftverek legnagyobb előnye, hogy tökéletesen illeszkednek egy adott vállalat adottságaihoz, ezáltal pedig kezelhetőségük is könnyen megoldható. Nézzük meg, hogy a cégvezetők számára milyen lehetőségek vannak, ha egyedi fejlesztésű alkalmazásokra szeretnének szert tenni!

Ezeknek a cégeknek ajánlott egy egyedi szoftver

Az egyedi szoftverfejlesztés az EuroMacc szolgáltatásai között is szerepel, amely számos, különböző adottságokkal rendelkező cég számára lehet megfelelő. A több mint 50 főt foglalkoztató, évi 1 milliárd éves forgalommal rendelkező kis- és középvállalkozások, valamint a hasonló méretekkel bíró nagyvállalatok csakis nyerhetnek egyedi szoftverek segítségével. 

Egy ilyen szoftver rendkívül hasznos, hiszen - szemben a dobozos, készen kapható alkalmazásokkal - pontosan úgy kerülnek megalkotásra, hogy illeszkedjenek a napi ügyviteli feladatokhoz, és könnyen kezelhetőek legyenek. Alkalmazásukkal kevesebb feladat elvégzése válik szükségessé, a felesleges feladatokról vagy funkciókról pedig örökre el lehet feledkezni. 

Iparági területek és üzleti problémák 

Egy egyedi szoftver számos iparág kapcsán hasznos lehet, és sok-sok üzleti problémára jelenthet megoldást. Elég, ha csak a dobozos, készen kapható szoftverek korlátaira gondolunk. Egy saját alkalmazás minden iparági területen megfelelő, az államigazgatás szervei és a nagy ügyfélkörrel rendelkező vállalatok is csak nyerhetnek vele. 

Gyakran előfordul, hogy a régi szoftver fejlesztése túl sokba kerülne, ráadásul az elvárt követelmények megvalósítása sem lehetséges vele. Ilyenkor elengedhetetlen egy új szoftver beszerzése. A késztermékek nem idomulnak jól a vállalkozáshoz, ezért egy testre szabott, egyedi megoldásra van szükség. 

Természetesen az is előfordulhat, hogy olyan igények adódnak, amelyekre nincs is készen kapható megoldás. Ilyenkor muszáj létrehozni egy saját szoftvert. Ez a lehetőség akkor is hasznos, ha a folyamatosan változó igényekhez igazodóan állandóan változtatni szükséges a szoftvert. 

Ezek a szoftverfejlesztés lépései

Az első lépés nem más, mint az igényfelmérés, ilyenkor határozza meg az adott cég, hogy pontosan mire is van szüksége. Ezt követi a követelmények meghatározása, valamint (harmadik lépésként) a specifikáció és a tervezés. Ha ez is megvalósult, jöhet a rendszer funkcióinak meghatározása, és a mérföldkövek kijelölése. Ekkor kerül sor a legizgalmasabb részre, a fejlesztésre. 

Végül már csak a tesztelésre és a hibajavításra, a felhasználói tesztre, a telepítésre és a rendszer átadására kerül sor, utolsó lépésként pedig a betanítás és az üzemelés következik. Ennek különösen a bonyolultabb rendszerek esetén van jelentősége. Ekkor történik meg a rendszerről szóló dokumentáció átadása is.

Egyértelmű, hogy egyedi szoftverek segítségével minden cég csak nyerhet. Előnyeinek kihasználása érdekében érdemes lehet fontolóra venni az egyedi szoftverfejlesztés adta lehetőségeket.