7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Középpontban a kutyapelenka

A pelenkáról és a pelenkázásról elég keveset szoktunk beszélni, pedig a szobatisztaságra való nevelés szinte egyidős a történelmünkkel. De nemcsak az embergyermekek esetében van ennek nagyon is fontos szerepe, hanem a négylábú barátainknál, a kutyáknál is.

Már nagyon régóta együtt élünk a szőrös gyerekekkel, a kutyusokkal. Persze a pelenka használata az ő esetükben azért másképpen alakult. Kutyapelenkát nem ugyanúgy alkalmazunk náluk, mint a kisbabáknál az megszokott. Gyakori eszköze a szobatisztaságra nevelésnek, de a betegségből lábadozó vagy az idős állatok és gazdáik életét megkönnyítő és elviselhetőbbé tévő segédeszközként is funkcionál.

Szobatisztaságra neveléshez és „kellemetlen balesetek” ellen

A Falatozoo.hu állateledel webáruház szobatisztasági termékei között kutyapelenka-csomagok széles választékát találod a lakásban vagy házban tartott kutyák számára. Ezekkel a nagyon hasznos termékekkel hatékonyan tudod kis kedvencedet szobatisztaságra nevelni, megkönnyítve mindenki számára ezt a nem túl egyszerű és – esetenként – könnyedén viselhető periódust. Ezeket a kutyapelenkákat a földre kell leteríteni, és lényegében ott a jó nedvszívó tulajdonságukkal teszik könnyebbé a kutyagazdik életét: a kis kedvenceknek egy helyen lehetőséget adhatunk így a „kellemetlen balesetek”, azaz a vizelettartási problémák megoldására.

A kutyatermékeket forgalmazó szakkereskedésekben a szobatisztasági termékek között találhatsz pelenkanadrágokat is többféle méretben, amelyekkel például a hosszabb utazásokat lehet mindenki számára kellemesebbé és komfortosabbá tenni. Tüzelő szukáknak is higiéniai védelmet ad, és védő szerepet is betölthet náluk.

Nagyon hasznos kiegészítő termék

Igen sokszor a szobatisztaságra nevelés eszközeként vetik be – hatékonyan – a kutyapelenkát. Egy kis vizeletet felszívnak ilyenkor a kutyapelussal, hogy ezzel jelezzék az kölyökkutyusnak, hogy ez az a hely, ahová engedélyezetten elvégezheti a dolgát. Persze ez nem megy csak úgy varázsütésre, hiszen a kis szőrös barátaink sem egyformák. Érdemes türelemmel próbálkozni, mert nagyon is megéri. Nem kell sem a váratlan tócsáktól és szagoktól szenvedni sok ideig, ha bejön a kutyapelus-használat a tappancsosodnál.

Végszükség esetére

A lakásban vagy házban tartott nagyobb kutyáknak sem minden esetben egyszerű a gazdi hazaérkezését kivárni. Mindenféle esemény hátráltathatja őt abban, hogy időben hazaérjen és végre kezdetét vehesse a séta. Emellett még egy idősebb kutyának is lehetnek vizelettartási nehézségei, pontosan úgy, mint egy idősödő felnőttnek. Betegségek is okozhatnak a kutyáknál is ilyen típusú problémát. Pont ezekben az esetekben is számíthatnak a kutyagazdák és kedvenceik is a kutyapelenkára.

Négylábú társad megérdemli a sok szeretetet és törődést. Neki te jelented a világot. Emiatt is gondoskodj róla mindig megfelelően, és bánj vele kis- és nagykorában is méltósággal.

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok