15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
18°
Szerda
19°
2022.10.02. , Petra
filter.hu filter.hu

Hogyan rendezzük be praktikusan egy panel konyháját?

Amikor elkezdesz keresgélni, hogy milyen is legyen a lakásod konyhája, akkor számos nehézségbe ütközhetsz. Az egyik legnagyobb problémát az okozza, hogy a lakberendezési oldalakon javarészt nagy méretű konyhák képeivel és berendezési lehetőségeivel találod szemben magad. De mi van akkor, ha egy panellakás konyháját kell átszabni a saját ízlésed szerint? Ebben leszünk a segítségedre az alábbi bejegyzéssel.

Miért nehéz berendezni egy panellakás konyháját?

Neked is kihívást jelent a kis konyha felújítása, és nem tudod, hogyan állj neki? Az Elattrobutor.hu oldalán minden ehhez szükséges alapanyagot megtalálhatsz, és nem okoz akkora fejtörést a berendezés megtervezése!

Aki járt már panellakásban, az tudja, hogy a konyha egy méltatlanul kis helyiség, amiben sokszor kihívás még egy egyszerű ételt is elkészíteni. Kevés a hely, mégis ha rosszul vannak elosztva a tárgyak, kilométeres távolságnak tűnik még a sótartót is elérni. Főzés közben is azonnal takarítani, mosogatni kell, hogy ne teremtsünk parlagon heverő tereket az amúgy is szűkös lehetőségeinkből. 

Optimális térkihasználás

A konyha tervezése során gyakran találod szemben magad a ténnyel, hogy hely szűkében vagy. De nem szabad csak az alsó szintekben gondolkozni. Bátran válassz a falra akasztható tárolókból és fogasokból.

Megfelelő fényviszonyok

A panellakások ablakai alapvetően sem túlméretezettek, de a konyhák nyílászárói nem éppen a legjobb helyre kerülnek, többnyire a szobáknak jut a nagyobb fénymennyiség. A konyháknál ebből kifolyólag érdemes  játszani a színekkel is: jól kell megválasztani a bútor színét, a csempékét, és a falakra kerülő festékét is. Ezzel el tudod érni, hogy az alapvetően kevés fényt beengedő ablak ellenére is tágas és világos helyiségnek tűnjön a konyhád.

Jól megválasztott bútorok

Alapvetően a beépíthető résszel nem lehet sokat trükközni, hiszen az mindenképpen el fog venni a rendelkezésre álló térből. Ugyan azt sohasem fogod érezni, hogy kimondottan tágas lenne a helyiség, akár egy bálterem, de a praktikus berendezési tárgyakkal sokat javíthatsz a helyzeten, ilyen például a lehajtható kisasztal vagy az összecsukható székek.

A sarkok kihasználása

Azokban a konyhákban, ahol nem kell spórolni a felületekkel, nem feltétlenül merül fel a sarkok kihasználásának lehetősége. Ellenben a panellakások konyhájában minden négyzetcentiméter, amit pakolásra használhatsz, kincsnek tekinthető. Éppen emiatt érdemes a sarokba olyan elemet választani, aminek kiforgathatóak a fiókjai, vagy biztosan be tudsz nyúlni a hátsó rekeszekbe rámolt tárgyakért, alapanyagokért is. Sokan tartják itt a ritkábban használt nagyobb háztartási gépeket, amiket nem vesznek elő minden nap, így nem okoz túl nagy kényelmetlenséget, ha időnként mélyre kell nyúlni értük.

Reméljük, tudtunk segíteni ezzel a kis összefoglalóval, és a ti panelkonyhátok is szép, praktikus és világos lesz, ahol öröm lesz tartózkodni!

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok