17 °C, Budapest
17 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
18°
Hétfő
22°
2024.04.12. péntek, Gyula
filter.hu filter.hu

Az utasbiztosítás kalkulátor segít megóvni biztonságunkat

Egy nyaralás mindig rengeteg izgalmat rejt magában, főképp, ha egy távoli úti célt választunk. Soha nem szabad azonban megfeledkezni magunk és szeretteink biztonságáról, az utasbiztosítás kalkulátor segítségével pedig villámgyorsan kiszámolhatjuk, pontosan mennyibe is kerül a védelem a teljes időtartamra.

A gyakorlott világjáróknak nem újdonság, ám akik ritkábban merészkednek külföldre, azoknak fontos észben tartani, hogy a balesetbiztosítás a legtöbb esetben csak a Magyarországon belül történő káreseményekre érvényes. Idegen országba utazva azonban utasbiztosítást kell kötni, még abban az esetben is, ha csak egy rövid kirándulásról van szó.

A baj ugyanis a legváratlanabb helyzetekben is megtörténhet, ráadásul ez a fajta kockázatviselés általában napi díjas, az utasbiztosítás kalkulátor segítségével pedig pontosan meg tudjuk adni azt az időszakot, amikorra a védelmet igényelni szeretnénk. Tekintve, hogy nincs jelentős eltérés a különböző csomagok közt, mindig érdemes a lehető legtöbb eshetőségre felkészülni. A legnagyobb segítséget ugyanis sokszor nem is a térítési díjak jelentik, hanem az asszisztencia szolgáltatások.

 Természetesen hatalmas könnyebbség, ha egy kavarodás miatt nem kell teljes áron egy másik járatra megvenni a repülőjegyeket az egész családnak, de ha lerobbanunk a semmi közepén az autónkkal, akkor egy idegen országban életet menthet, ha van kihez fordulunk. Ezért aztán soha ne spóroljunk a védelmen, ami ráadásul az utasbiztosítás kalkulátor egyszerű használatának köszönhetően gyorsan és személyre szabottan megköthető.

Mindössze pár dologra kell kiemelt figyelmet fordítanunk és már teljes nyugalommal bele is vághatunk a kalandba. Mindig ügyeljünk arra, hogy az adatokat pontosan adjuk meg, különös tekintettel a kint tartózkodás idejére. A csomag kiválasztásakor alaposan olvassuk át a feltételeket és a különböző káreseményekre érvényes limiteket, és ezek alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Végül pedig nézzünk utána, hogy a célországra érvényes megkötések mit tartalmaznak.