13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
18°
Szerda
19°
2022.10.02. , Petra
filter.hu filter.hu

Két kihagyhatatlan brunch kaja, amit otthon is elkészíthetsz!

Szép számmal találhatóak jobbnál jobb reggelizők budapesten, de időnként jól esik otthon – akár az ágyban – elkölteni a fejedelmi villásreggelit. És bár a brunch helyek általában kitesznek magukért, azért van néhány tuti brunch kaja, amit otthon is elkészíthetünk.

Avokádó toast buggyantott tojással

Ez az igazi klasszikus egyszerű, mégis igazán látványos fogás, amit akár magunknak készítünk, akár másnak akarunk vele kedveskedni, biztosan nagy sikert aratunk vele. Mindössze néhány szelet toast kenyér, avokádó, tojás, só, bors, esetleg egy kis chili és paradicsom kell hozzá.

Hozzávalók két személyre:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 2 db érett avokádó
  • 4 db tojás
  • olívaolaj
  • bors
  • chilipehely
  • 2 fürt koktélparadicsom

Elkészítés:

Egy nem túl mély lábasban vizet forralunk. A koktélparadicsomokat (a fürtöket egyben hagyva) felhevített serpenyőbe tesszük, amíg kissé megfonnyadnak. Meglocsoljuk a kenyereket olívaolajjal és a paradicsomok mellé helyezzük a serpenyőbe. Mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk őket.

Ha felforrt a víz lejjebb vesszük a lángot, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével kis tálba törjük és óvatosan a gyöngyöző vízbe tesszük.

Az kenyerekre ráhelyezzük az avokádó szeleteket és a buggyantott tojást. A tetejét megszórjuk sóval, borssal és chilivel, sült paradicsommal tálaljuk.

Klasszikus angol reggeli

A bőséges angol reggeli talán a legeredetibb brunch fogás, amit a reggeliző helyek Budapest - és világszerte egytől egyig készítenek a konyhán. Amilyen látványos a több komponenssel megrakott tányér, valójában olyan egyszerű otthon is elkészíteni.

Hozzávalók két személyre:

  • 2 db tojás
  • 2 szelet bacon
  • 2 pár apró kolbász
  • 2 db közepes méretű paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsomos bab
  • néhány fej csiperke gomba

Egy nagyméretű serpenyőben megpirítjuk a bacon-t, a kolbászt, a félbevágott paradicsomokat és a – szintén félbevágott – gombákat. Amikor már majdnem kész, mellé ütjük a tojásokat is (a kisült zsiradékon szépen megsülnek).

A babot kis melegítőedénybe tesszük és kis víz hozzáadásával megmelegítjük.

A tálaláshoz használhatunk zöldfűszereket, nagyszemű sót és borsot. Pirítóssal vagy angol muffinnal fogyasztjuk.

Persze sokszor jólesik az olyan fajta kényeztetés, amikor egyikünknek sem kell energiát fektetnie az ételek elkészítésébe. Ebben az esetben számos reggelizőhely közül választhatunk, melyek megtalálásában a Budapest brunch éttermeit feltérképező Brunch Budapest oldalt hívhatjuk segítségül.

fotó: canva.com

Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
További anyagok