7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Hogyan válaszd ki a tökéletes dekorációs lámpát a helyiségeidbe?

Az életünk gyorsasága, a mai világ állandó stresszfaktorainak és aggodalmainak intenzitása magyarázza a vágyunkat egy csendes hely után, ahol pihenhetünk, felfrissülhetünk, és minőségi időt tölthetünk el szeretteinkkel. Többek között ez az oka annak, hogy amikor a nap végén hazaérünk, a legtöbben szívesen elkényelmesednénk a kedvenc székünkben egy csésze teával a kedvenc dekorációs lámpánk meleg fénye mellett.

Ezek a termékek ugyanis nagyszerű eszközök a nyugodt és meghitt légkör megteremtéséhez, vagy ha szükséges, formalitást visznek a helyiségbe. A mömaxnál kapható dekorációs lámpák széles választékából megvásárolhatod azokat, amelyek megfelelnek a személyes ízlésednek. Hiszen ezek az eszközök az önkifejezés nagyon egyszerű módját jelentik.

Kezdd azzal, hogy meghatározod, milyen hangulatot szeretnél elérni az adott helyiségben! Aztán alaposan vizsgáld meg a méretét és rendeltetését. Szeretnél elhelyezni egy világító feliratot a kandalló fölé? Mi a helyzet a polcokkal? Egy LED polc világítás gondoskodik arról, hogy esténként ne egy sötét, komor sarokká váljanak, hanem kiemelkedjenek a szoba többi részéből. 

Gondold át, mit szeretnél elérni a dekorációs lámpa által keltett fénnyel!

Csak az atmoszféra megteremtése és a meleg ragyogás a fontos, vagy azért esténként szeretnél olvasni is a fényében? Ha az utóbbiról van szó, akkor például egy fehér búrával rendelkező éjjeli lámpa az ideális választás, mivel erősebb fényt ad, ami azért az olvasásnál igazán jól jön.

Gondolj az asztali lámpákon túlra!

Extra fényforrásokat az adott helyiséghez szokatlanabb módon is hozzáadhatsz, például egy nagy díszoszlop LED lámpával. 

A különböző állat és növény formájú díszlámpák kiválóan alkalmasak arra is, hogy lágy fényt adjanak a kandallópárkányon vagy a tálalószekrényen, és ezáltal egyfajta hangulatot teremtenek. 

A fali fényfüzér pedig egy másik remek lehetőség arra, hogy ragyogást és érdeklődést kelts a falon, akár a galériafalad részeként, akár önmagában. 

Színes folyosó

Ha a folyosók az otthonodban egy kicsit unalmasnak tűnnek, de nem szeretnéd túlságosan telezsúfolni a falakat különféle művészeti alkotásokkal, fotókkal és egyéb fali díszítőelemekkel, vagy esetleg mintás tapétával befedni, mindenképpen érdemes megfontolnod a ház eme részének fényesebbé tételét LED-es alumínium csíkokkal. 

Buli központ

Rendszeresen otthont adsz péntek esti italozásoknak vagy születésnapi ünnepségeknek? Turbózd fel a hangulatot a következő összejöveteledhez egy pultmegvilágító lámpa beszerzésével, amely segít ünnepi, energikus hangulatot teremteni, és élénk színeket csempész a semleges tónusú terekbe.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval sikerült rávilágítani a dekorációs lámpák használatában rejlő lehetőségekre. Szerintünk mindenképpen érdemes ezekbe az eszközökbe beruházni, mivel képesek teljesen új külsőt adni a házadnak, még akkor is, ha úgy döntesz, hogy nem adsz hozzá más dekorációs elemeket.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok