24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
16°
Hétfő
21°
2022.10.07. péntek, Amália
filter.hu filter.hu

Hogyan kell megtisztítani a szórófejeket?

A szórófejek az öntözőrendszer legfontosabb részei közé tartoznak, hiszen nélkülük a vizet nem tudnánk eljuttatni a növényekig. A működésük azonban csak akkor lesz problémamentes, ha bizonyos időközönként alaposan megtisztítjuk őket.

A szórófejek tisztítása nem egy bonyolult feladat, még akkor is könnyen el tudjuk végezni, ha korábban még sosem csináltuk. Csak néhány fontos dologra kell odafigyelni és persze tisztában kell lennünk a tisztítás lépéseivel is. 

Ebben a cikkünkben kicsit jobban is górcső alá vesszük ezt a témát, hogy megkönnyítsük a dolgodat. Lépésről lépésre elmondjuk, hogy pontosan mit is kell csinálnod és mit kell szem előtt tartanod.

Miért fontos a szórófejek tisztítása?

Nem csak olvasnál a Hunter szórófejekről, hanem meg is vásárolnád őket? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Szomszedkert szórófejek és fúvókák kínálatát! Itt többféle változata közül is válogathatsz, sőt minden mást is be tudsz szerezni, ami egy profi öntözőrendszer telepítéséhez kell. 

A szórófejek biztosítják, hogy a víz közvetlenül eljuthasson a növényekig. Ez azt jelenti, hogy ezeken az alkatrészeken folyamatosan áthalad a víz, aminek hatására könnyen beszennyeződhetnek.

Ha pedig ez megtörténik, akkor annak dugulás lesz a következménye. Ennek elkerülése érdekében bizonyos időközönként alaposan meg kell tisztítani őket, így hosszú időn keresztül problémamentesen tudjuk használni őket.

Így tisztítsd meg a Hunter szórófejet!

A Hunter szórófejek egyik óriási előnye, hogy öntisztulóak, vagyis nem kell aggódnod amiatt, hogy eldugulnak. A jó hír, hogy ennek köszönhetően a rendszeres tisztítással sem kell bíbelődnöd. Csak akkor van szükség rá, amikor valamilyen oknál fogva mégis beszennyeződnek. Bár ennek nem túl nagy az esélye, de ha mégis megtörténik, akkor nem árt tudnod mit kell tenned. 

Először is a fúvókákat tekerd le a szórófej házról, hogy az alatta lévő szűrőt alaposan le tudd öblíteni. Majd a szórófej tetejét is vedd le és emeld ki a teljes belső szerkezetet. Ez azért fontos, mert ez alatt van a másik szűrő, amit szintén meg kell tisztítanod.

Mire figyelj nagyon oda?

Amikor szétszereled a szórófejet, akkor azt óvatos, de határozott mozdulatokkal tedd! Ha úgy érzed, hogy akad valamelyik alkatrésze, akkor semmiképp sem erőltesd, próbáld meg inkább finomabban fogni vagy más szögből tekerni! A szűrők tisztításához nincs szükség mosószerre, bőven elég, ha folyó víz alatt átöblíted őket. 

Láthatod, hogy a Hunter szórófejek tisztítása egy rendkívül fontos feladat, amit nem szabad félvállról venned. A szennyeződések ugyanis eltömíthetik a szórófejek belsejét, ami azt jelenti, hogy a víz nem tud eljutni a növényekig. Szerencsére a szórófejek tisztítása nem egy ördöngősség, ha tisztában vagy a lépéseivel és minden mással is, amire oda kell figyelned.