8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Vigyél színt az otthonodba!

Közeledik az szeptember, lassan itt az őszi dekorációk ideje. Szezonváltáskor hajlamosak vagyunk csak a kisebb dekorációkra koncentrálni, pedig egy nagyobb lakberendezési elem sokkal több színt és életet vihet a helységbe, mintsem gondolnánk. Minden szezon alkalmával a legegyszerűbben és leggyorsabban cserélhető elem a szőnyeg. Gondolj csak bele, hogy egy hallban vagy egy nappaliban a bútorok után rendszerint a szőnyeg kapja a legnagyobb figyelmet. A tökéletesen megválasztott szőnyeg a színével és mintázatával kellőképpen magára vonja a tekintet és méltán lehet a helység középpontja – minden értelemben.

Az ősz színei a lakásban

A nyár vidám, már – már harsány színeit az ősz sárga – narancs – rozsda színeire cserélve pillanatok alatt megváltoztathatjuk otthonunk hangulatát. A vékony, szövött nyári szőnyegeket kissé tekintélyt parancsoló mély bordó vagy napsárga színű, melegebb tapintású szőnyegre cserélve könnyedén csempészhetjük be lakásunkba az ősz hangulatát. A színek megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a szőnyeg színei összhangban legyenek a többi, kisebb lakásdekorációs elem színeivel. Ha a természetközeli hangulatot és a természetes anyagokat kedveljük, érdemes a barna és a bézs árnyalataiban kiválasztani a szőnyegünket, amely mellett igazán jól mutatnak a narancsra és rozsdaszínűre festett dekor tökök egy kis szárított virággal. Ha színesebb enteriőrt szeretnénk létrehozni, akkor a narancs – sárga árnyalataiban válasszuk meg szőnyegünket, amelyekhez hasonló színekben válasszunk dekorációt. A klasszikus színek és formák kedvelőinek bátran ajánljuk a piros és az erősen mély bordó szőnyegeket a nappali közepére, amelyek a hozzá jól illeszkedő dekorációkkal együttesen kifinomultságot sugallnak.

Puha szőnyegek

A lakás hangulatának szezonális változtatásakor ne csupán a színekre, hanem a formákra és a tapintásra is figyeljünk! Míg nyáron jobban kedveljük a hűsítő érzést nyújtó szőnyegeket, bútorokat, dekorációkat, addig a tél közeledtével már inkább a puhaságra és a melegség érzését árasztó tárgyakra vágyunk. Kellemes érzés a szobába vagy a nappaliba belépve egy szinte simogató, meleget árasztó, puha tapintású szőnyegen végigsétálni. Törekedjünk arra, hogy a kiválasztott szőnyegünk könnyen takarítható legyen, így ősszel és egész télen is élvezhetjük a puhaságát.

Figyeljünk arra, hogy szezonváltáskor az újonnan kiválasztott, trendi szőnyegünk és az apróbb dekorációk megfelelően passzoljanak a már meglévő bútorainkhoz, berendezéseinkhez.

Türelmes tervezéssel mind az őszi, mind bármely más szezonban tökéletes enteriőrt, idilli hangulatot hozhatunk létre otthonunkban. Ma már számos webáruházban megtalálhatjuk a számunkra ideális darabokat a szezonális váltáshoz, az egyik legjobb választás a Rug & Roll szőnyeg- és bútorszövet webáruház. Csak legyünk körültekintőek és mindig jusson eszünkbe:
ne az aktuális divat határozza meg az otthonunk hangulatát, hanem a saját ízlésünk!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok