14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Poker bajnokságok a nyár végén

Az augusztus nem mondható zsúfolt hónapnak, ha a pókerbajnokságok szempontjából vizsgáljuk, sőt mindig is csendesnek számított. De már nem sokáig. Ha a nagy melegre gondolunk, mi lehetne jobb, mint egy hűvös pókerterem?

A poker népszerűségének köszönhetően akár még lakóhelyünkhöz közel is találhatunk egy versenyt.


1985 előtt nem létezett még ilyesmi, hogy bajnokság sehol a világon, viszont abban az évben indult az első: „Diamond Jim Brady” elnevezésű verseny. Úttörőnek számított, mert új műfajokban is lehetett nevezni, mint a „shootout” és már 300 dolláros nevezési díjjal is részt lehetett venni rajta. Tíz éven keresztül volt ez a nyári verseny a második helyen a WSOP mögött a díjak és a részvételi arány tekintetében. 1988-ban például itt nyert először jelentős összeget Phil Hellmuth is. 


1995-ben indult a verseny utódja, a „The Legends of Poker”, ami követte a „Diamond Jim Brady” struktúráját és hasonló eredményeket produkált, de a kaszinó tulajdonosi változásai miatt 2002-ben ez is a leszálló ágba került. Ezek után jött a „The Hall of Fame Poker Classic” és a „World Poker Tour”. 

Póker boom

A kétezres évektől számítjuk a póker robbanásszerű közkedveltté válását, vagyis az angol kifejezéssel elnevezett „poker boom-ot”. Már nem csak az Egyesült Államokban, de az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában is rendeztek nagyobb élő eseményeket, azonban még ebben az időben is holt hónapnak számított az augusztus. 2007-től változott a helyzet, ugyanis egyre több helyen a világban kezdtek el bajnokságokat szervezni. „Asia Pacific Poker” a Fülöp-szigetek-en, az „European Poker Tour” Barcelonában és a „World Poker Tour” új eseményt rendezett Mississippi államban. 
2008-tól pedig már a „Latin-Amerikai Poker Tour” és az „Asian Poker Tour” kitervelői is a nyár utolsó hónapját választották. Ma is ez a helyzet: tele vagyunk versenyekkel és bajnokságokkal, eseményekkel. 

Új üdvöske

Legfiatalabbként írta be magát az e havi póker bajnokság naptárba az idei évben a floridai Seminole Hard Rock kaszinóban megrendezett torna, a három héten át tartó, „Seminole Hard Rock Poker Open”.  Rendkívül széles kínálattal rendelkezik, 33 pókerformában lehet nevezni, de a legnagyobb várakozással a bajnokság fő eseményét várják, ahol is a főnyeremény 10 millió dollár lesz. 

Ez pontosan kétszer annyi, mint bármely más szervezésű esemény eddigi fődíjai. A játékosok tűkön ülnek, de már nem kell sokat várni. Azt is rebesgetik, ha sikeresen zárul, az egyik legrangosabb eseménnyé válhat majd, maga mögé utasítva a többieket. 

Ezek után érdemes elgondolkodni, hogy nem sokkal ezelőtt, még semmi sem volt a póker berkeiben és ez azóta gyorsan, és nagy mértékben változott és még nincs vége!