0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Hétfő
2022.10.07. péntek, Amália
filter.hu filter.hu

Milyen jogi szabályozások érvényesek a home office-ra?

A koronavírus járvány jelentősen átírta az emberek mindennapjait csakúgy, mint munkavégzésüket. Ez utóbbi esetében előtérbe került a távmunka, vagy köznapi nevén home office, amelyre a Munka Törvénykönyvében (Mt.) külön rendelkezések vonatkoznak. A távmunkavégzéssel kapcsolatos jogi szabályzásról Dr. Andirkó Balázs debreceni ügyvéddel, a Dr. Andirkó Ügyvédi Iroda alapítójával beszélgettünk.

Mit takar pontosan a home office és kik vehetik igénybe?

Dr. A.B.: A távmunkavégzés fogalmát az Mt. úgy határozza meg, hogy a munkavállaló munkaidejének egy részét vagy teljes egészét a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen dolgozza le. Vagyis home office során a munkavállaló nem a munkáltatója által fenntartott székhelyre jár be, hanem valahol máshol végzi munkáját, jellemzően otthonában vagy nyaralójában.

Az Mt. előírja, hogy a távmunkavégzés keretében történő foglalkoztatást munkaszerződésben kell megállapítani. Ilyenkor érdemes egy úgynevezett home office szabályzatot is készíteni, amely utóbb segíthet elkerülni a későbbi vitás, nagyobb anyagi ráfordítással vagy veszteséggel járó helyzeteket. Mindkét dokumentum pontos és jogilag is helytálló elkészítéséhez erősen ajánlott a munkajogász képviselet.

Már rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy számos olyan munkakör létezik, ahol azok jellegéből adódóan nem lehetséges a távmunkavégzés. Ide tartoznak az olyan munkák, amelyek személyes jelenlétet követelnek meg, mint például az építőiparban vagy a vendéglátásban. Home office esetén a munkavállaló tipikusan számítógépen végzi el munkáját, amit a munkáltató köteles biztosítani alkalmazottjának.

Milyen kritériumok vonatkoznak a home office-ra?

Dr. A.B.: Távmunka során is kötelezően tájékoztatni kell a munkavállalót a távmunkához szükséges, egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények szabályairól. A munkavállalónak ezek figyelembevételével kell megválasztani munkavégzésének helyét, a munkáltatónak pedig biztosítania a munkavégzéshez szükséges eszközöket. Ha egyébként a munkavállaló eszközei is megfelelnek a kritériumoknak, nem szükséges például a munkáltató által biztosított számítógépet használni.

Azon munkáknál, ahol nem számítástechnikai készülékekkel dolgoznak, a munkavédelmi előírások szigorúbbak. Ilyenkor írásban meg kell határozni a munkavégzés helyét, amelyet a munkáltató biztonsági szempontból előzetesen megvizsgál. Ez utóbb már csak a felek közös megegyezésével változtatható meg.

A munkavégzés helyének és a munkaidőbeosztásának megszabásán túl biztosítani kell a munkáltató részére a munkavállaló feletti utasítási és ellenőrzési jogot, a munkavállaló számára pedig a kollégákkal történő kapcsolattartást is. 2022-ben pedig változott a költségtérítési átalány összege is – vagyis ettől az évtől a munkavállalók akár havi 20 ezer forintot is kaphatnak a távmunka miatt megnövekedett otthoni költségeik fedezésére. Fontos azonban, hogy a költségtérítés nem automatikusan jár minden home office-ban dolgozó munkavállalónak, hanem erről is előzetesen meg kell állapodniuk a feleknek.