31 °C, Budapest
31 °C
Budapest
Holnap
27°
Holnapután
25°
Csütörtök
26°
2022.08.08. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Kezdő kerttulajdonosok kerti szerszámairól

Biztos nagyon sok jó tanácsot kaptál és kapsz is, mikor szóba kerül, hogy éppen a friss kerttulajdonosok csapatába kerültél. Ez kicsit hasonlatos ahhoz, amikor egy új sportcsapatba vagy munkahelyre kerülsz.

Talán egy kicsikét zöldfülűnek is érezheted magad, mert mindenki „jobban tudja még”, hogyan mennek a dolgok, vagy mire is van neked szükséged ahhoz, hogy Bálint gazdát is megszégyenítő, buja dzsungellé tudd változtatni a kertedet. Ha olyan szerencsés vagy, hogy zöld vesz körül, tényleg jó, ha beszerzel pár eszközt, amely megkönnyítheti az életed, és amelyekkel tényleg sokkal sikeresebbnek érzed magad az új terepen.

Csak minőségi kerti szerszámokat válassz

Abban biztosan egyetérthetünk, hogy a megfelelő kerti szerszámok segítségével időt, energiát és pénzt is meg tudsz spórolni. Érdemes a Black Szerszám kerti szerszám kínálatában körülnézned. Hiszen nagyon lényeges, hogy mindig csak minőségi szerszámokkal dolgozz, amelyek igazán nagy hatékonysággal segítik a kertben rendszeresen előforduló feladatok elvégzését, de váratlan események esetén is biztosan számíthatsz rájuk. 

Egy ásó például alapvető eszköz a ház körüli munkákhoz és a kertben. Mindig az adott talajtípus és annak kötöttsége alapján érdemes választanod egyenes vagy csúcsos élűt. Még a tenyered mérete is nagyon lényeges elem az egyes kerti szerszámok kiválasztása során. Pontosan bele kell illeszkednie a hüvelyk- és a mutatóujjad alkotta körbe.

Kapa, villa és gereblye – mind a barátaid lesznek

Ha mindenféle ásós munkával végeztél, és a kertedet a tapasztalt szakik is már a „beállt kert” kifejezéssel illetik, akkor itt az ideje, hogy kiválaszd a megfelelő kapát. A kapa feje és a kapa nyele ugyanolyan nagy figyelmet érdemel ám, mint azt az ásó is megérdemelte. Ha nem így teszel, annak hát- és derékfájás lehet a következménye. 

A gyökerek kiszedéséhez jól jöhet egy villa, de a veteményeskertben a gyökérzöldségek kiemelését is segíti, vagy a gyep szellőztetése is könnyebb lehet ezzel. 

A gereblye is alap felszerelési tárgy, enélkül talán még komolyan sem vesznek a szomszédaid. A kert tisztántartásához alapvető. Ősszel ezzel szeded majd össze a lehullott leveleket, de a fűkaszálás vagy fűnyírózás után is pikk-pakk rendet vághatsz vele. Itt is a fejszélességre és a nyél hosszára érdemes koncentrálnod a beszerzéskor.

Díszítsd!

A kert éke a virág. Éppen ezért lesz majd szükséged egy strapabíró ültetőlapátra. Mire észbe kapsz már nem csupán pompázatos színű és formájú, de - esetenként - még bódító illatú virágok, hanem sokféle zöldségpalánta is díszíti azt majd. 

Ezeket persze öntözőkannával fogod megitatni, hogy minél egészségesebben fejlődhessenek. Elég ebből egy, de az nagy legyen. A kicsivel sokszor kell fordulnod, ami elég fárasztó. A vödör, a kesztyű és a kerti cipő is alaptartozékok, és egy nagyon jó minőségű és kézre álló metszőolló sem maradhat le a beszerzési listádról.

 

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok