7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Kötelező biztosítások összehasonlítása - Így azért egyszerűbb tájékozódni

A jogosítvány megszerzése nagy dolog szokott lenni az emberek életben. Annak ellenére, hogy hatalmas felelősség lesz mindenki vállán onnantól kezdve, hogy az autóba ül, mégis sokkal könnyebben tud majd boldogulni az életben. Nem csak a közlekedés vagy egy bevásárlás során jöhet jól egy saját gépjármű, de vannak olyan munkahelyek, ahol feltétel és előny az, hogy jogosítványa és akár még autója is van valakinek. Egy saját kocsi bizony több kötelezettséget is maga után von. A kötelező felelősségbiztosítás megkötése például elengedhetetlen ahhoz, hogy a forgalomban közlekedhessünk egy gépjárművel.

A kötelező biztosítás egy olyan biztosítás, amit mindenképpen meg kell kötni, szemben a többi biztosítással. Ez a biztosítás elsősorban az általunk okozott kárt téríti meg egy baleset során. Abban az esetben, ha valaki nem rendelkezik kötelező biztosítással, nem csak büntetésre számíthat, de a másik autóban keletkezett kárt is saját magának kell megfizetni teljes egészében. Valljuk be, azért egy több százezres, ne adj isten több milliós kiadás bárkinek megviselné a pénztárcáját. A lényeg tehát, ha autót vásárlunk az első dolgok között szerepeljen a teendők listáján az, hogy megkötjük a kötelező felelősségbiztosítást!

Manapság már jó néhány biztosító ajánlata közül tudjuk eldönteni azt, hogy melyik a szimpatikusabb, és mely ár a legkedvezőbb a számunkra. Sokszor azonban nem megy könnyen az, hogy összehasonlítsuk a kötelező biztosításokat, úgy azonban egyszerűbb tájékozódni, ha magunk előtt látjuk az biztosítók ajánlatait. Ön már kipróbálta a Biztoshely kötelező biztosítás díjszámolóját? Ezen az oldalon játszva össze lehet hasonlítani a különböző biztosításokat, amihez csak az online kalkulátort kell használni. Nem kevesebb, mint 11 biztosító ajánlatát fogjuk megkapni a folyamat végén, amiből egész biztos bárki eltudja majd dönteni, mely kínálja a legelőnyösebb feltételeket és éves díjat.

Nem árt azzal minden autótulajdonosnak tisztában lennie, hogy minden évben egyszer kínálkozik arra alkalom, hogy biztosítót váltsunk. Könnyen megeshet az, hogy év közben találunk egy jobb ajánlatot, ám ilyenkor ki kell várni az évfordulót, hiszen csak azt megelőzően lehet elindítani a váltás folyamatát. Legjobb, ha már az évforduló előtt 2 hónappal jelezzünk a meglévő biztosítónk felé, hogy új kötelezőbiztosítást fogunk kötni. Fontos, hogy a meglévő szerződésünk érvényes legyen a váltás időpontjában is, tehát ne legyen elmaradásunk a biztosítási díjat illetően, folyamatosan fizessük. A Biztoshely oldala bármilyen biztosítás összehasonlítása, vagy épp megkötése esetében remek választás lesz, legyen szó lakás-, esetleg utasbiztosításról! Amennyiben önnek is fontos, hogy több ajánlat közül saját maga választhassa ki a legszimpatikusabb biztosítást, akkor ez az oldal lesz a legmegfelelőbb önnek!