8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Tippek a kutyaeledel kiválasztásához

Mivel sokféle kutyaeledel létezik, nehéz lehet megtalálni a kutyád számára a legegészségesebbet.

Amikor kiválasztod a kedvenced számára a megfelelő eleséget, fontos észben tartani, hogy a kutyák is olyan egyéniségek, mint te magad. Ami jól működik az egyik kutyának, az nem biztos, hogy jó a másiknak. Szerencsére rengeteg kiváló kutyaeledel létezik. Ha tudod, mit keresel, nem túl bonyolult a helyes választás. 

A ZebraPets.hu kínálatában is megtalálható Julius-K9 száraz kutyatáp termékei nagyszerű választásnak bizonyulnak. A márka egy kis magyar családi vállalkozásként indult 1997-ben, és az egyike azon kevés cégeknek, amelyek kiterjedt teszteléseket és kutatásokat végeznek a termékeiken, hogy jobban megértsék, mi a legjobb a kutyák számára.

Julius-K9 története

A márka nevében megtalálható Julius a tulajdonos keresztnevének német megfelelője. A K9 pedig az első kutyájára utal, amelyet Budapesten, a Kele utca 9. szám alatt kapott. Gyula kutyakiképzőként dolgozott 1990-től 1997-ig, és innen indult az egész ötlet.

A kínálatukban megtalálható száraz és nedves eledel is egyaránt. Az előbbi igazán népszerű választásnak bizonyul, mivel praktikus és a gazdaságos opció. Ráadásul általában nincs különleges tárolási utasítása - egyszerűen kikanalazható és ehető. 

Más kutyák azonban jobban preferálják a nedves eledel ízét vagy állagát. Természetesen a kisállat tulajdonosok azt szeretnék, hogy kutyáik élvezzék az étkezést, ezért logikus, hogy a cég ezen termékei is rendkívül közkedveltek. További előnyeik, hogy felnyitásuk előtt általában hosszabb az eltarthatóságuk.

A márka termékeiről

Az eledeleik igazán sokféle ízben kaphatók, és mindegyik saját egyedi tulajdonsággal bír, hogy kielégítsék a kutyád igényeit. Manapság például rengeteg a városban élő kutya, és sokan közülük sajnos hajlamosak az elhízásra, mivel a vidéki társaikhoz képest jóval kevesebb lehetőségük van a fizikai aktivitásra. A cég azonban kifejlesztett egy speciális keveréket, ami a sovány fehérje étrendre összpontosít, és olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni az örökletes és elhízással járó egészségügyi rendellenességeket.

Azoknak a kutyáknak pedig, amelyeknek valamilyen munkafolyamatban kell segédkezni, meg kell őrizniük az energiájukat, továbbá erősebb izomtömegre van szükségük. Ezen speciális fajták közül sok hajlamos az allergiára, amit a szokásos kutyaeledel-összetevők okoznak. A Julius-K9 Utility Dog termékcsaládja azonban bőven biztosítja számukra a megfelelő mennyiségű fehérjét és vitaminokat, hogy mindig fittek és egészségesek legyenek. 

A versenykutyák is fontosak

Végezetül a márka a versenykutyákra is gondol. Ők ugyanis rövid és igazán intenzív tevékenységnek vannak kitéve - ez magában foglalhatja a reggeli kocogást a sportos gazdikkal, vagy akár egy agárversenyt is. Ehhez viszont a kutyáknak nagy állóképességre, erős izomzatra és rendkívüli mozgékonyságra van szükségük. A Julius-K9 Race Dog keveréke segít ebben, és gyors regenerálódást biztosít.